GHOST GÖR EXKLUSIV SPELNING I LINKÖPING


I mitten av mörkrets månad december, utför bandet Ghost en mörk ritual i Linköping. Bandet återvänder till den plats som enligt rykten är deras ursprung för att stå på Cupolens scen den 15 december. Bandet vars signum av mystik, ockultism och hemlighetsfullhet har med sina teatrala shower trollbundit en hel värld och kommer nu till Linköping i en hyllning över en ny era som komma skall. Biljetterna släpps onsdag den 24 oktober.

De anonyma medlemmarna i Ghost kallas alla för ”A Nameless Ghoul” och utger sig vara utsända av djävulen för att genom kommersiellt gångbar rockmusik samla själar åt denne. En av dessa låter hälsa:

“Children of the World!
On December 15 we will conduct a very special ritual at Cupolen in Linköping, Sweden.
This in celebration of new era to come.
Malicious wishes”
/A Nameless Ghoul

Ghost ryktats ha bildats någon gång under 2008, enlig sägnen på den dimhöljda Östgötaslätten. Bandets stora hype tog fart under 2010 och medlemmarnas identiteter har sedan starten varit en hemlighet som byggt på mystiken kring bandet och förstärkt de visuella upplevelserna i bandets uttrycksformer. Sedan dess har de haft den mörka sidans motsvarighet till en solskenshistoria, med hyllande recensioner och nominering till årets hårdrock för debutalbumet ”Opus Eponymous” på fjolårets Grammis. Bandet gör nu sin första spelning på hemmaplan efter idogt turnerande runtom i världen, med bland annat 50 konserter i USA. Live bjuder Ghost på en ritualistisk mörkermässa bestående av ockulta lovsånger, blodisande harmonier och en tyngd som får dig att vilja knäfalla till sataniska makter.

Datum
15.12 – Linköping, Cupolen

Biljetter kommer att säljas genom ticnet.se fr.o.m. 24:e oktober

Konserten arrangeras av Gaphals i samarbete med Livenation.

Posted by oktober 21st, 2012