Damage – Weapons of Mass Destruction ”Ute nu”


I en värld där ingenting längre är svart eller vitt, stagnerar vi i en grådaskig kopia av vad världen skulle kunna vara. För var dag som går ter sig världen lite gråare, lite kallare och lite opersonligare. Frustrationens utlopp behöver inte vara långt, det behöver bara bryta av tillvaron för att ge ett intryck. Damage albumdebut “Weapons of Mass destruction” exploderar i 10 låtar på 14 minuter och inspirationen hämtas från bortglömda platser fyllda av samhörighet och känslan av att kunna förändra sin egen livssituation. Damage bjuder på en skiva som är avklädd, utlämnande och fylld av hopp.

Idag den 1:a november släpps Damage debutalbum “Weapons of Mass destruction” av Gaphals/Border på vinyl, CD samt digitalt. Skivan har spelats in och mixats tillsammans med Niels Nielsen som tidigare arbetat med Ghost, Maim och Skogen Brinner. Omslaget har gjorts av Mats Engesten från “Five Smell city comics” som tidigare arbetat med artwork åt band som Autopsy och Märvel. Damage har tidigare släppt 7” vinyler på Engelska “No front teeth Records”, Makedonska “Направи Заедно” samt Svenska “Eldsjäl” och turnérat europa från Luleå i norr till Bukarest i söder.

BAND: DAMAGE
TITEL:
WEAPONS OF MASS DESTRUCTION
FORMAT:
12″ VINYL, CD OCH DIGITALT
BOLAG/CAT#:
GAPHALS/GAP017
RELEASE:
1 NOVEMBER 2012
Gaphals distribueras inom Norden av Border Music

För mer information, kontakt och pressmaterial kontakta k.gaphals@gmail.com

I Norden distribueras skivan av Border Music
Skivan kommer vara tillgänglig på Spotify, Itunes och alla andra större digitala handlare
Lyssna och köp pre-release på Gaphals Bandcamp

Recensioner av ”Weapons of Mass Destruction”:

Ramon / Lukinzine: Damage musikaliska eskapader är sprungna ur det amerikanska 80-talet, och blandar det melodiska hos Descendents och Adolescents med det aggressiva hos Wasted Youth och Jerry´s Kids, vilket gör att de 14 minuterna känns som ett enda stort glädjerus av attityd, frustration och adrenalin.”
http://lukinzine.se/damage-weapons-of-mass-destruction/

Richard / Mosher Fanzine: Damage är intressanta. Så pass att de mycket väl kan platsa på undertecknads lista över scenens mer intressanta band i Svea Rike. Medan andra, mer konservativa lyssnare, hellre slår igång Reagan Youth, Circle Jerks eller liknande.”
http://www.mosher.se/recensioner/gammalt-men-nytt-fran-damage/

Invisible Guy: ”Den minst sagt excentriska kombinationen av den gamla skolans hardcore, direkt från Amerika. Blandad med en helt egen, någorlunda alternativ infallsvinkel rent musikaliskt. Damage står inte och trampar luft, de trampar på alla andras tår och gör det på ett minst sagt flagrant vis.”
http://invisibleguy.wordpress.com/2012/10/31/recension-damage-weapons-of-mass-destruction-12%C2%A8/

Kristofer Hadodo / Gaffa.se:”Damage och Weapons Of Mass Destruction är en värdig platta för alla som trånar efter hardcore i den gamla skolan.”
http://gaffa.se/recension/64563

Skrutt magazine: här handlar det om tidig amerikansk hardcore i samma anda som gamla grupper som 7 Seconds, Black Flag eller varför inte säga Dead Kennedys”
http://www.skruttmagazine.se/recdamage.htm

Blueprint Fanzine (Tyskland): ”In Form eines höllisch schnellen Schlagzeugs, rasanten Gitarenriffs, schön aggressiven Gesängen und nicht zuletzt satten Crewshouts werden auf ”Weapons of mass destruction” kurzerhand alle Register gezogen, die das Genre zu bieten hat. Songs wie ”Tomorrows problems” oder ”Rising” fahren auf einem dermaßen hohen Energielevel, dass sie einen geradezu umhauen. Ich mag mir gar nicht vorstellen, was auf den Konzerten der Jungs abgeht… Aber wie gesagt: Bereits das Album weiß zu begeistern, und so bleibt nur zu hoffen, dass es in der derzeitigen Flut an Hardcore-Veröffentlichungen nicht untergeht.”
http://blueprint-fanzine.de/home/index.php?page=cat&Rub=2&EID=6259

Underdog (Tyskland): ”Das Destroy and survive-Feeling mischt sich mit einer hektischen live life fast Attitüde, die schnellstmöglich alle Ressourcen nutzt, um ein hohes Handlungs- und Spielniveau zu erreichen. Der drohende Zusammenbruch wir nur deswegen abgewendet, weil der Zusammenhalt funktioniert und sich jeder auf den anderen verlassen kann. “Weapons of mass destruction” basiert auf altbewährte Rituale, Akkorde und Melodien, die für immer im Herz und Hirn eingebrannt sind und somit eine vertrauensvolle Beziehung für die Ewigkeit aufbaut.”
http://blog.underdogfanzine.de/damage-weapons-of-mass-destruction/

Legacy (Tyskland): ”Das ist Full-Speed-Hardcore-Punk, der gar nicht sonderlich eingängig, sondern nur kantig sein kann, da jede Nummer einfach so kurz daherkommt.”
http://www.legacy.de/re-views/a-z/item/24096-damage-weapons-of-mass-destruction

Daniel Lupton, Sorry State Records ”I could totally imagine these songs being in an old Santa Cruz or Bone Brigade video.”


Damage live
2:a November – Masspsykos, Sandviken
28:e December – Torpet, Stockholm med Mindset

Posted by oktober 31st, 2012