Daniel Gilbert spelar på Skylten


Daniel Gilbert spelar på Skylten i den första av en mängd kommande konserter för att hylla Skyltens inför den stundande ombyggnationen. Under flera år har Skylten stått för uppdraget att ge lokala band en chans att stå på scen, men även anordna spelningar av alla de slag för Linköpings ungdomar. I sommar kommer en ombyggnation ske på Skylten. Inför den har två av Linköpings musikarrangörer, Gaphals och Kulturföreningen Brun slagit sig samman med Sensus för att under våren se till så det blir liv i den gamla lokalen genom att återigen visa att Skylten är en plats för alla. Först ut för det gränsöverskridande samarbetet är popfenomenet Daniel Gilbert den åttonde december. Förköp säljs via Tickster.

Projektet går ut på att under våren arrangera spelningar som ger både nostalgi, intresse för Skylten och nya talanger en chans att spela inför publik, så som det har varit på musikhuset genom tiderna.

”– Skyltens lokaler har levt mer och mer i undanskymt inom Linköpings kulturliv, lokalerna är dock en av landets mest klassiska konsertlokaler och innehållet i lokalerna skall nu återigen fyllas till max med kvalitativ kultur tillsammans med arrangörerna” säger Kaj Sivervik medarrangör och aktiv inom Gaphals.

Daniel ”Hurricane” Gilbert, för många känd som Håkan Hellströms följeslagare, har sedan en tid satsat på sitt egna soloprojekt och släppte nyligen en ny singel genom Gaphals. Utöver Gilbert kommer även Maja Johansson, Kristoffer Hermansson och Umgänget, So’mores och Individen spela, vilket innebär att båda Skyltens scener blir maximalt använda och kvällen fylls av en strid ström blandad musik.

Köp biljetter via: http://www.tickster.com

Lyssna på Daniel Gilbers senaste singel ”The Soul of a Fool” på Spotify – Daniel Gilbert – The Soul Of A Fool
Skyltens hemsida – http://www.skylten.nu/
KF Bruns på facebook – https://www.facebook.com/kulturforeningenbrun?fref=ts

Posted by november 26th, 2012