Gaphals signar Night 

 

 

 

 

 

 

 

 


Linköpingsbandet Night har gjort sig ett namn som ett av Östergötlands hårdast slitande band som alltid levererar live iförda jeansjackor, långhåriga prins Valiant-frisyrer samt glödande hjärtan som som överskiner allt i sin närhet. Night har skrivit på ett skivkontrakt med Gaphals för sin första fullängdare och släpper den 15:e December sin debutsingel ”Stand Your Ground” på vinyl och digitalt. Titelspåret “Stand your ground” har redan lämnat ett avtryck på oss som fått uppleva Night live och låten släpps redan idag som musikvideo och en första försmak av vad som komma skall.

Singeln “Stand your ground” har spelats in av Niels Nielsen, som tidigare arbetat med bland annat Ghost, Skogen Brinner, Nocturnal. Inspelningen gjordes i Studio Hufvudstaden i Söderköping där bland annat Odyessey, Den Svenska Björnstammen och Maskinen. Inspelning skedde under fyra dagar där all musik har spelats in live för att lägga fokus på känslan, ”feelingen” i musiken, något som Studio Hufvudstaden gjort till sitt signum. Samma dag som debut-singeln släpps spelar Night på LÓrient på efterfesten till Ghosts konsert på Cupolen i Linköping. Night inledde förra årets Muskelrock, Sveriges mest kultförklarade hårdrocksfestival, har spelat på Skogsröjet samt så gott som alla spelställen i Östergötland.

BAND: NIGHT
TITEL: STAND YOUR GROUND
FORMAT: 7”/DIGITALT
BOLAG/CAT#: GAPHALS/GAP026
RELEASE: 15:e DECEMBER 2012
LÅTAR: STAND YOUR GROUND / HARD WORKING MAN

Skivan kommer vara tillgänglig på Spotify, Itunes och alla andra större digitala handlare från 15:e december

För mer information, kontakt och pressmaterial kontakta k@gaphals.se
Beställ  vinylsingeln ”Stand Your Ground” på Gaphals Bandcamp

Live:
15:e December – LÓrient


Gaphals hemsida: http://www.gaphals.se
Gaphals facebook: http://www.facebook.com/Gaphals

Posted by december 11th, 2012