Tyred Eyes – Ghost EP


 Tyred Eyes släpper den 27:e februari nya EP:n Ghost på Gaphals. Den nya EP:n har spelats in av Olle Björk och Per Stålberg på Welfare Sounds Studio som förädlat bandets sound från 2012 års LP. De fyra låtarna på EP:n ger mer utrymme åt melodierna, samspelet mellan bandmedlemarna och lyft fram Johanna Hellqvists sång. Växelsången mellan Johanna Hellqvist och Martin Toresson skapar nya dimensioner i bandets tidslösa gitarrbaserade musik.

Omslaget till EP:n har skapats av Sonny Kay som är en av grundarna till legendariska GSL och mannen bakom artwork till Mars Volta och the Locust. Sonny Kay har fångat essensen av skivans innehåll i det suggestiva omslaget och skapar ett nytt djup i bandets musik. Tyred Eyes ger sig i mars ut på en nästan månadslång Europa-turné och spelar strax innan, den 1:a mars, i Stockholm på Gaphals-showcasekväll på Södra Teatern tillsammans med Daniel Gilbert och Knifven. Skivan släpps i Tyskland av Alien Snatch Records.

BAND: TYRED EYES
TITEL:
GHOST
FORMAT:
7″ VINYL OCH DIGITALT
BOLAG/CAT#:
GAPHALS/GAP037
RELEASE:
27:e FEBRUARI 2013
SIDA A:
PISTOLS AT DAWN, TIME KILLERS
SIDA B:
OLD FUTURE, DEAD END

Skivan kommer vara tillgänglig på Spotify, Itunes och alla andra större digitala handlare från 27:e februari. Skivan distribueras i Norden av Border Music.

För mer information, kontakt och pressmaterial kontakta k@gaphals.se
Beställ  pre-order på Gaphals Bandcamp


Länkar:
Tyred Eyes hemsida: http://www.tyredeyes.net/
Tyred Eyes bandcamp: http://tyredeyes.bandcamp.com/
Gaphals hemsida: http://www.gaphals.se
Gaphals facebook: http://www.facebook.com/Gaphals

Posted by december 19th, 2012