John Lindberg Trio till Linköping den 16:e mars


Gaphals presenterar: John Lindberg Trio och Dennis & the Rocktones på LÓrient i Linköping

Insläpp: 18.00 den 16:e Mars. Första band på scen: ca 21.00. Plats: LÓrient. Pris: 190kr.

John Lindberg Trio: Efter succéåret 2011 med albumet Made For Rock N Roll kom 2012 urladdning nummer nummer fem med John Lindberg Trio. Under förra året hann de med över 100 spelningar, två Finlandsturnéer och Norge-turné samt debut på dansk mark! Bandet spelade bl.a. Dalhalla, Peace & Love, två förbandsspelningar åt Jerry Williams och såklart på vartenda rockställe värdigt namnet.

En lång resa har skett sedan John som 13 åring började åka runt med gitarren i byarna i Gävleborg och Dalarna. På tio år har både bandet och rockabilly-kulturen exploderat för det svenska folket.

Efter att deras debutalbum släpptes 2006 åkte de förband till Refreshments på deras julturné – och var oftast bandet man pratade om när kvällen var över. De två efterföljande albumen, som släpptes 2007 och 2009, landade de väl hos de gamla fansen, och gav dem horder med nya.

I maj 2012 kom nya albumet Hell Of A Ride (Enviken/Cosmos). Bandet fortsätter stå med ena foten i modern rock och den andra i 50-talets rockabilly. Det speciella sound som blivit JLT:s signum. Hösten 2012 är JLT aktuella med en digital singel ihop med Louise Hoffsten. Dessutom tar de i november och december sin julshow Rock This Christmas på turné utanför dalarna för första gången.

Förköp på Tickster (http://www.tickster.com/sv/events/8upw5rjzmty30kk#) eller Bengans Linköping
Evenemanget på Facebook: http://www.facebook.com/events/473328019377161/

Anordnas på LÓrient i Linköping den 16 mars
Dörrarna öppnas 18:00
Arrangeras av Gaphals

Posted by januari 8th, 2013