Gaphals intar Stockholm 1 Mars


Gaphals presenterar: Daniel Gilbert, Tyred Eyes och Knifven

Ett av Sveriges mest intressanta skivbolag Gaphals laddar sin musikaliska arsenal och kommer till Stockholm och Södra Teatern. Med sig har de tre av de artister som är aktuella med nya släpp på bolaget under våren. Kvällen är förlagd till Etablissemanget intima scen som kommer att skapa en nära upplevelse mellan publik och artist när Daniel Gilbert, Tyred Eyes och Knifven uppträder.

Daniel Gilbert är en av landets mest folkkära artister utan att många vet hans namn. Han har en bakgrund i Broder Daniel och vid sidan av Håkan Hellström som gjorde låten ”Hurricane Gilbert” om sin vän och bandkollega. Daniel är även en av musikerna i Augustifamiljen som är husband i ”På Spåret” på SVT. Daniel Gilbert har nyligen lämnat positionen som Håkan Hellströms högra hand för att på heltid arbeta tillsammans med producenterna Olle Björk och Per Stålberg med sitt nya album som släpps i april 2013 på Gaphals. Andra singeln från skivan kommer i slutet av februari och på Etablissemanget utlovas mycket nytt material. Det kommande albumet är uppföljaren till 2009 års debut ”New African Sports, Soul Café Club No # 1”.


Tyred Eyes från Göteborg beskriver sig som ”för skräniga för hipsters, för töntiga för punkare”. Det handlar om slamrig rock med punkigt driv och en känsla för träffsäkra refränger. Tyred Eyes startade 2009 och har god scenvana efter att ha spelat flitigt i såväl Sverige som Tyskland, Italien och Frankrike. I april 2012 släpptes debutalbumet ”The Piercing stare, the thousand lies” som producerades av Per Ståhlberg från Division of Laura Lee. Johanna, Erik och Martin är en rastlös och explosiv enhet med hjärtat på rätt ställe, en trio som ska upplevas på en scen. Den 27 februari släpper Tyred Eyes EP:n ”Ghost” på Gaphals och spelningen i Stockholm följs av en längre europaturné.


Knifven drog igång sin verksamet i Stockholm hösten 2010. Med en bakgrund i olika pop, metal- och hardcoreband från Linköping förenar trion – Joakim, Anders och Adrian – energiskt punk- och rockskrammel med snygga harmonier och texter på svenska. Bandet har släppt singlarna ”Vaccinet/Galtbrottet” och ”Perstorp/Kliniken på Gaphals och spelat i både Stockholm och Östergötland det senaste året. I mars är bandet aktuella med ”Av!/Den sista jäveln”, den tredje singeln i en serie om fyra som ska mynna ut i ett album. Live är Knifven en furiös blandning av punkigt driv, skriksång och utmattning.


Gaphals
startade 2010 i Linköping och har utmärkt sig för sin musikaliska bredd och produktivitet både vad gäller att ge ut musik och anordna konserter. Bolaget har drygt 40 släpp på sin meritlista och har satt upp ett otal spelningar i främst Östergötland. Bland artisterna som Gaphals har släppt kan nämnas Dalaplan, Red Doves, Den Svenska Björnstammen, Riddarna, Den Stora Vilan, Slagsmålsklubben och Din Skevf. Man har även uppmärksammats i media och i program som P3 Rock i Sveriges Radio och tidningar som Close-Up Magazine. Under våren 2013 är Gaphals aktuella med, förutom Daniel Gilbert, Tyred Eyes och Knifven, nya släpp med bland andra Dalaplan och Niels Nielsen.

Biljetter köps på: http://www.sodrateatern.com/sv/Program-och-biljetter/Evenemang/Gaphals-presenterar/

Posted by januari 8th, 2013