XaXaXa är tillbaka med nytt album


XAXAXA är tillbaka med sitt nya album “Siromašni i Bogati” (”De fattiga och de rika”). Albumet som fyllts av känslan av rastlöshet och hyperaktivitet är efterföljare till bandets debutalbum “Tango Revolucioner” som släpptes våren 2011 av Gaphals. Bandet lyckades snabbt samla 10 nya låtar som utgör XAXAXA:s andra album vars grund utgår i första skivan. Skivan koncentrerar den höga energin och uppriktigheten från XAXAXA:s debutalbum och förtydligar och förstärker de stor delarna som förmedlar deras känslor och budskap. Musiken och texterna tar sin grund i de återkommande teman som behandlar orättvisor mellan människor, påtvingade sociala normer och maktmissbruk. Deras musik blandar tankar och uttryck från det traditionella och nya Makedonska samhället och skapar både nyfikenhet som rädsla.

”These songs are brimming with drive, melody and R-O-C-K!!!! I hear equal parts latter-era Husker Du (Think ’Candy Apple Grey’ or ’Warehouse: Songs and Stories’), Pegboy and any number of bands that were basking in the ”Revolution Summer.” […] Xaxaxa do a wonderful job of capturing the energy that those early Post-Punk and Hardcore bands were creating.” – Harboring Ghosts (USA)

BAND: XAXAXA
TITEL:
Siromašni i Bogati
FORMAT:
12″ VINYL
BOLAG/CAT#:
GAPHALS/GAP029
RELEASE: 
23:e januari 2013
LÅTAR
1. Hrabar nov svet / Brave New World
2. Kolki nazad možeš da se vratiš? / How Far Back Can You Go?
3. Siromašni i bogati / Rich and Poor
4. Vtora smrt / Second Death
5. Kon svoite se vrtiš / You Turn to your Closest
6. Probav da se isklučam / I Tried to Disconnect (Myself)
7. Sekoj raboti / Everybody Works
8. Ako se odbojam od bolkata / If I Detached Myself from Pain
9. Fanariotska prikazna / Phanariotic Story
10. Ja polni zemljata so smrt / It Fills the Earth with Death

Posted by januari 23rd, 2013