Nocturnal förkunnar mörka omen om framtiden…


8:e Maj släpps Nocturnal’s självbetitlade debutalbum där hårda bluesdoftande riff arbetar sida vid sida med psykadeliska jam och där symbolik och en pessimistisk syn på sin samtid vävs ihop till en helhet med budskap om mörka omen. Redan idag släpps skivans fösta försmak “One of a Kind” på video där premiären sker via Sveriges Televisions musikblogg PSL innan spåret släpps som singel 13:e mars.

Se musikvideon via PSL här: http://blogg.svt.se/psl/2013/01/31/premiar-nocturnal-one-of-a-kind/

Debutalbumet är inspelat av Joakim Kärling på Whitelight studio i hemstaden Linköping. Den gemensamma tanken innan Nocturnal gick in i studion var och är fortfarande att aldrig spara på krutet, vilket är en tydlig koppling till 70-talets nyskapande rock vars lekfullhet genomsyrar bandets sound. Stora delar av skivan är skrivna i direkt anslutning till studion vilket ger en naken och ärlig känsla som tillsammans med den tämligen återhållsamma ljudbilden främjar feelingen till skillnad från många av nutidens överarbetade produktioner. Albumproduktionen har skalat av soundet från debutsingeln “Until the morning light” och utvecklar en mer säregen och musikalisk identitet som talar för sig själv.


Singeln och Skivan släpps av Gaphals som i Norden distribueras singeln och skivan av Border Music. Singeln kommer vara tillgänglig på Spotify, Itunes och alla andra större digitala handlare från 13:e mars och albumet från 8: maj.

För mer information, kontakt och pressmaterial kontakta k@gaphals.se
Beställ vinylsingeln på
Gaphals Bandcamp


Gigs:

6 Februari – Växjö
8 Februari – Motala
9 Februari – Norrköping
15 Mars – Stockholm
10 Maj – Linköping
24 Maj – Visby
25 Maj – Visby


Länkar:

Nocturnal facebook: https://www.facebook.com/nocturnalswe
Gaphals hemsida: http://www.gaphals.se
Gaphals facebook: http://www.facebook.com/Gaphals

Posted by januari 31st, 2013