Daniel Gilbert är på hugget med nytt släpp


Den 19:e februari premiärspelade PSL Daniel Gilberts nya singel “Vipera Berus”. Låten är hämtad från kommande albumet “Nowadays Daniel Can’t Even Sing” som släpps på Gaphals den 3:e april 2013. Albumet innehåller nio låtar som binder ihop Daniel Gilberts historia och person med de uttryck som hans musik tagit under hans karriär. Albumet utforskar ett djup som tidigare lämnats outforskat av Göteborgs virila pop-scen där pedalsteel och saloonspianon blir lika naturliga som akustiska gitarrer och frustrerade soulkomp. Skivan ges ut på CD, vinyl och digitalt.

Daniel Gilbert berättar om skivan:
“Den 3:e April släpper vi (jag) skiva nr. 2 Nowadays Daniel Can´t Even Sing. Det har varit en ganska utdragen process att få färdigt den, arbetet påbörjades redan i januari 2011. Mycket kom emellan,pengar tog slut olika beslut fattades men nu skall den äntligen släppas med hjälp av det eminenta bolaget Gaphals som kom in och visade en förståelse jag inte känt av från något bolag tidigare. Olle Björk och Per Stålberg på Welfare Studios har producerat och spelat in även denna skivan och liksom jag har de utvecklats och lärt sig mer sen debuten för tre år sedan. Jag skulle aldrig drista mig att kalla mig självsäker men jag har en större tro på det jag gör nuförtiden. Då jag vid tiden för debuten såg detta som en fin uttrycksventil har det nu blivit mitt allt och min framtid. Lite lugnare, lite skevare mycket bättre har ledorden varit under inspelningen. Ljud och inspirationsmässigt har vi gått i cirklar kring Jim Ford, Heron,The Afghan Whigs och allt som kommit ut från Muscle Shoals. Lite mindre distortionsgitarrer, mer saloonspiano och pedalsteel. Orkestern, The Broken Six har i live sammanhang decimerats till The Broken Five men låter alltjämt på gränsen till vansinnet.”

Daniel Gilbert är en av Sveriges mest folkkära artister utan att många vet hans namn. Vem känner inte till Broder “Daniel” eller Håkan Hellströms låt “Hurricane Gilbert” som båda åsyftar på Daniel Gilbert. Daniel är även en av musikerna i Augustifamiljen som bland annat är husband i “På spåret” på SvT. Daniel lämnade positionen som Håkan Hellströms högra hand för att på heltid arbeta tillsammans med producenterna Olle Björk och Per Stålberg i Welfare Sound Studio med sitt nya album. Skivan är en uppföljaren på 2009 års debut “New African Sports, Soul, Café Club No # 1” och släpptes på Dolores/EMI.

BAND: DANIEL GILBERT
TITEL:
NOWADAYS DANIEL CAN’T EVEN SING
FORMAT:
12” VINYL, CD OCH DIGITALT
BOLAG/CAT#:
GAPHALS/GAP033
RELEASE:
3:e APRIL 2013
LÅTLISAT:
VIPERA BERUS
THE SMELL OF THUNDER
BUCKETS OF GLUE
LED 2
SEAMANS MUSTACHE
2 H.M.S. GRIEF
WHATEVER BEEN DONE
YUGOSLAVIA HARDCORE
SHOOT THE SHIT

I Norden distribueras skivan av Border Music
Lyssna och köp pre-release på Gaphals Bandcamp

För mer information, kontakt och pressmaterial kontakta info@skiva.se

Gaphals hemsida: http://www.gaphals.se
Gaphals facebook: http://www.facebook.com/Gaphals
Skivas hemsida: http://www.skiva.se

Posted by februari 20th, 2013