Riddarna är På Topp!


De rastlösa exilgotlänningarna vägrar vila och är på topp – de kommer släppa nya låtar och videos varje månad under våren 2013. Riddarna och deras villkorslösa musik har hittat en ny ljudbild och texter som för tankarna till längtan: längtan till att gå över gränsen, till ön i öst, till att få ro. Den 28:e februari släpps den första singeln ”På topp” och följs av tre till singlar fram till sommaren. Sedan kan vad som helst hända.

Så här säger Riddarna själva:
”Det finns en röd tråd genom allt. Kanske finns det flera. Det kommer ni märka. Den rödaste tråden slingrar sig kring desperationen, frustrationen, rädslan att stagnera, längtan och viljan att fly – fly från det tråkiga, de döda blickarna, mot något glimrande där ute i horisonten. Kanske mot Gotland, kanske ut på haven, ut och känna på vattnet som präglat vår uppväxt och varit både frihet och isolering. Samma vatten som nu dränker oss och förföljer oss i Göteborgsregnet.”


Med idén ”en producent per bandmedlem” i tankarna tog producenterna Per Stålberg och Olle Björk in barndomsvännen Daniel Johansson som återvände från USA efter ett par års arbete. Under två veckors tid spelades materialet in i Welfare Sounds Studio i Göteborg. Låtarna plockades isär, analyserades, maldes ned och filtrerades för att hitta essensen som funnits där redan i Riddarnas självbetitlade album från 2011 samt ”Bakom molnen” från 2012. Resultatet blev fyra singlar som står ut som de stjärnor som fram till nu orienterat Riddarna och som härifrån skall leda dem vidare in i framtiden.


BAND:
RIDDARNA
TITEL:
PÅ TOPP
FORMAT:
7” VINYL OCH DIGITALT
BOLAG/CAT#:
GAPHALS/NOVOTON/GAP044
RELEASE:
På Topp släpps digitalt 28:e FEBRUARI 2013, vinylen släpps tidigt i april
LÅTLISTA: På Topp, ??

I Norden distribueras skivan av Border Music
Lyssna och köp pre-release på Gaphals Bandcamp

För mer information, kontakt och pressmaterial kontakta info@skiva.se

Riddarna hemsida: http://www.riddarna.com
Gaphals hemsida: http://www.gaphals.se
Gaphals facebook: http://www.facebook.com/Gaphals
Skivas hemsida: http://www.skiva.se

Posted by februari 25th, 2013