Tyred Eyes – Ghost EP *UTE NU*


Tyred Eyes släpper idag den 6e: Mars nya EP:n Ghost på Gaphals. Den nya EP:n har spelats in av Olle Björk och Per Stålberg på Welfare Sounds Studio som förädlat bandets sound från 2012 års LP. De fyra låtarna på EP:n ger mer utrymme åt melodierna, samspelet mellan bandmedlemarna och lyfter fram Johanna Hellqvists sång. Växelsången mellan Johanna Hellqvist och Martin Toresson skapar nya dimensioner i bandets tidslösa gitarrbaserade musik.


Omslaget till EP:n har skapats av Sonny Kay som är en av grundarna till legendariska GSL och mannen bakom artwork till Mars Volta och the Locust. Sonny Kay har fångat essensen av skivans innehåll i det suggestiva omslaget och skapar ett nytt djup i bandets musik. Tyred Eyes ger sig i mars ut på en nästan månadslång Europa-turné och spelar strax efter, den 5:e april, i Göteborg på Pustervik tillsammans med Daniel Gilbert i en gemensam releasefest. Skivan släpps i Tyskland av Alien Snatch Records.


BAND:
TYRED EYES
TITEL:
GHOST
FORMAT:
7″ VINYL OCH DIGITALT
BOLAG/CAT#:
GAPHALS/GAP037
RELEASE:
6:e MARS 2013
SIDA A:
PISTOLS AT DAWN, TIME KILLERS
SIDA B:
OLD FUTURE, DEAD END

Skivan kommer vara tillgänglig på Spotify, Itunes och alla andra större digitala handlare från 6:e mars. Skivan distribueras i Norden av Border Music.

För mer information, kontakt och pressmaterial kontakta k@gaphals.se
Beställ  på Gaphals Bandcamp


Länkar:
Tyred Eyes hemsida: http://www.tyredeyes.net/
Tyred Eyes bandcamp: http://tyredeyes.bandcamp.com/
Gaphals hemsida: http://www.gaphals.se
Gaphals facebook: http://www.facebook.com/Gaphals


Posted by mars 6th, 2013