Nocturnal släpper försmak på albumdebuten


Idag den 13:e mars släpps Nocturnals nya singel “One of a Kind” från bandets kommande självbetitlade debutalbum. Hårda bluesdoftande riff arbetar sida vid sida med psykadeliska jam där symbolik och en pessimistisk syn på sin samtid vävs ihop till en helhet med budskap om mörka omen. PSL/SVT har premiärvisat videon “One of a Kind” innan spåret släpps som singel tillsammans med B-sidan “Night Rainbow”. Skivan släpps på 12-tums vinyl samt digitalt av Gaphals.

Debutalbumet släpps 8:e Maj och är inspelat av Joakim Kärling på Whitelight studio i hemstaden Linköping. Den gemensamma tanken innan Nocturnal gick in i studion var och är fortfarande att aldrig spara på krutet, vilket är en tydlig koppling till 70-talets nyskapande rock vars lekfullhet genomsyrar bandets sound. Stora delar av skivan är skrivna i direkt anslutning till studion vilket ger en naken och ärlig känsla som tillsammans med den tämligen återhållsamma ljudbilden främjar feelingen till skillnad från många av nutidens överarbetade produktioner. Albumproduktionen har skalat av soundet från debutsingeln “Until the morning light” och utvecklar en mer säregen och musikalisk identitet som talar för sig själv.

BAND: NOCTURNAL
TITEL:
ONE OF A KIND / NIGHT RAINBOW
FORMAT:
12” VINYL SAMT DIGITALT
BOLAG/CAT#:
GAPHALS/GAP034
RELEASE:
13:E MARS 2013
Låtar:
ONE OF A KIND
NIGHT RAINBOW

Gaphals distribueras inom Norden av Border Music
Presskontakt Per Bussmann / Triada: bussmann@triadacommunication.se

I Norden distribueras skivan av Border Music
I Tyskland distribueras skivan av Cargo Records
Skivan är tillgänglig på Spotify, Itunes och alla andra större digitala handlare
Lyssna och köp på Gaphals Bandcamp

Posted by mars 13th, 2013