Knifven – AV! / Den sista jäveln 7″


Knifvens nya singel är deras tredje på under ett år. Bandet har med punknerv och lättsamt retliga melodier satt sig på huvuden under hela 2012 och visar nu ytterligare dimension i sin musik med den hittills punkigaste spåret i singelns A-sida ”Av!”. B-sidan snärjer en med en förförisk basslinga som blandas upp med både tyngd och desperation i spåret ”Den Sista Jäveln”. Knifven gör sig klara inför sitt albumsläpp och premiärvisar nu musikvideon till ”Av!” på PSL två dagar före singelsläppet.

”Av!/Den Sista Jäveln” är tredje singeln i en serie av fyra på Gaphals som kommer resultera i ett album i början av 2014. Knifven är de tre östgötarna Anders Carlborg (gitarr, sång), Joakim Andersson (bas, sång) och Adrian Hörnquist (trummor). Bandet startade hösten 2010 i Stockholm och har förutom de två singlarna ”Galtbrottet/Vaccinet” och ”Perstorp/Kliniken” även släppt demon ”Kungariket”.

BAND: KNIFVEN
TITEL: AV! / DEN SISTA JÄVELN
FORMAT: 7″ VINYL OCH DIGITALT
BOLAG/CAT#: GAPHALS/GAP041
RELEASE: 20:e Mars 2013
SIDA A: AV!
SIDA B: DEN SISTA JÄVELN

I Norden distribueras skivan av Border Music
Skivan kommer vara tillgänglig på Spotify, Itunes och alla andra större digitala handlare från 20:e Mars

För mer information, kontakt och pressmaterial kontakta k@gaphals.se
Köp och lyssna på skivan på
Gaphals Bandcamp
Lyssna på singeln på Spotify

Länkar:

Knifven facebook: https://www.facebook.com/pages/Knifven/199068770139100?ref=ts&fref=ts

Gaphals hemsida: http://www.gaphals.se

Gaphals facebook: http://www.facebook.com/Gaphals

Posted by mars 20th, 2013