Asta Kask – ”Världens räddaste land”


Asta Kask släpper i slutet av maj en ny sjutums vinylsingel på Gaphals. Singeln innehåller två spår där A-sidan ”Världens räddaste land” är tagen från deras kommande album. B-sidan ”Välkommen ner” är exklusiv för singeln. Redan den 6:e maj släpps A-sidan digitalt av Asta Kasks egna bolag Kloakens Alternativa Anti-Produktion. Vinylutgåvan är limiterad till 500 exemplar och kommer på 200 vita vinyler och 300 svarta.

Asta Kask, ett band från Töreboda, som bildades 1978, som splittrades -81, återbildades samma år och som fram till -86 hann släppa ett gäng EP-skivor innan dom gjorde “Aldrig en LP” och splittrade bandet i protest mot sig själva och punkrörelsens elitism. I samband med en återföreningsspelning 1992, dyrt och heligt lovade de att de aldrig skulle spela ihop igen. Under 2000-talet har har Asta Kask nu varit aktiva i 10 år, fortsatt att spela och sjunga på modersmålet, och avverka turnéer, inte bara i  Skandinavien, men också i övriga Europa, Japan, USA, och i nu senast i Sydamerika. Nu inför deras kommande album ”Handen på hjärtat” släpper Gaphals deras singel på 7″ vinyl den 29:e maj.

Asta Kask är:
Micke Blomqvist- Sång och Gitarr
Bonni Pontén- Sång och Gitarr
Ernie Hörnell- Bas och Sång
Dadde Stark- Trummor och Sång

BAND: ASTA KASK
TITEL: VÄRLDENS RÄDDASTE LAND
FORMAT: 7″ VINYL
BOLAG/CAT#: GAPHALS/GAP048
RELEASE: 29:E MAJ 2013
SIDA A: VÄRLDENS RÄDDASTE LAND
SIDA B: VÄLKOMMEN NER
I Norden distribueras skivan av Border Music
Lyssna och förboka ditt exemplar på Gaphals Bandcamp

För mer information, kontakt och pressmaterial kontakta k@gaphals.se

Asta Kask hemsida: www.astakask.com
Asta Kask facebook: www.facebook.com/astakaskofficial
Gaphals hemsida: www.gaphals.se
Gaphals facebook: www.facebook.com/Gaphals


Posted by april 23rd, 2013