Riddarna – Simma Hem *UTE NU*


Våren 2013 släpper Riddarna fyra singlar och videos, och nu är det dags för släpp nummer tre: Simma hem, en låt om att fly från betongen och från tomma blickar, en låt till mamma och pappa. I musikvideon följer vi en förlorad själ vilse i världen som desperat försöker hitta hem genom att söka sig till vatten och teleportera sig vidare, i en blandning mellan science fiction och Gotländsk landsbygd signerad Jonas Sten Norén.

Vårens singelkoncept hålls ihop av ett genomgående vattentema och texter om längtan. Så här säger Riddarna själva: ”Det finns en röd tråd genom allt. Kanske finns det flera. Det kommer ni märka. Den rödaste tråden slingrar sig kring desperationen, frustrationen, rädslan att stagnera, längtan och viljan att fly – fly från det tråkiga, de döda blickarna, mot något glimrande där ute i horisonten. Kanske mot Gotland, ut på haven, ut och känna på vattnet som präglat vår uppväxt och varit både frihet och isolering. Samma vatten som nu förföljer oss i Göteborgsregnet.”

Med idén ”en producent per bandmedlem” i tankarna tog Riddarnas långtida producentpar Per Stålberg och Olle Björk in barndomsvännen Daniel Johansson som återvände från USA efter ett par års arbete. Under två veckors tid spelades materialet in i Welfare Sounds Studio i Göteborg. Låtarna plockades isär, analyserades, maldes ned och filtrerades för att hitta essensen som funnits där redan i Riddarnas självbetitlade album från 2011 samt ”Bakom molnen” från 2012. Resultatet blev fyra singlar som står ut som de stjärnor som fram till nu orienterat Riddarna och som härifrån skall leda dem vidare in i framtiden.

BAND: RIDDARNA
TITEL:
Simma Hem / Vad Som Helst
FORMAT:
7” VINYL OCH DIGITALT
BOLAG/CAT#:
GAPHALS/NOVOTON/GAP047
RELEASE:
Simma Hem släpps digitalt 26:e April 2013, vinylen släpps samtidigt som digitalversionen av Vad Som Helst den 24 Maj 2013
LÅTLISTA: Simma Hem, Vad Som Helst

I Norden distribueras skivan av Border Music
Lyssna och köp pre-release på Gaphals Bandcamp

För mer information, kontakt och pressmaterial kontakta info@skiva.se

Riddarna hemsida: http://www.riddarna.com
Gaphals hemsida: http://www.gaphals.se

 

Posted by april 28th, 2013