Niels Nielsen – Look into my eyes


Niels Nielsen släpper idag öppningsspåret ”Look into my eyes” från deras annalkande debutalbum ”ATVID”. Som B-sida släpps låten ”Fugelsang” som är tagen från filmen ”Rymdresan” som handlar om Christer Fuglesang och hans resor. Filmen har premiär 25 maj och musiken har specialskrivits  av Niels Nielsen.

Den 29:e maj släpper bandet sitt debutalbum fyllt av atmosfärisk rymdpop och elektroniska toner. Bandet har rört sig mellan både avlägsen tid och rymd genom sin resa som började med debutsingeln ”Shadow Twin”. Singeln visade oss en första anblick av deras värld fylld av mörker, dekadens och tatuerade hen. Andra singeln ”Dpend” tog vid där debutsingeln slutade. Mörkret och de analoga syntharna fyller ”Dpend” men nu även sida vid sida av ett svagt hopp. Välkommen till Niels Nielsens underbara värld ATVID.


Debutalbumet ATVID innehåller åtta spår med en längd på ca 36 minuter. Inspelningarna började ett par år tillbaka med gitarr, bas och trummor, men något större, mer analogt och elektroniskt kom ur studion. Inspelningarna ägde rum i Hufvudstaden i Söderköping där nästan en hel generation av svenska elektroniska artister som Maksin, Alina Devecerski, Slagsmålsklubben och Den Svenska Björnstammen tidigare förfinat och utvecklat sitt sound.

RYMDRESAN 3D –  ”Vad gör man egentligen uppe i rymden och hur känns det att vara viktlös?” är en domföreställning i 3D på Visualiseringscenter C, Norrköping. Filmen är en resa där man får åka med upp till den internationella rymdstationen ISS med Christer Fuglesang som guide. Bandet Niels Nielsen har skapat miljöljud samt musik till filmen.


Bandet Niels Nielsen består av Niels Nielsen, Henric Bellinger och Anders Ristenstrand. De har redan korsat atlanten för att spela i New York och har medverkat med sin musik i MTV-serien ”My Life As Liz” och i den Charlie Sheen-producerade Hollywoodfilmen ”She Wants Me”. Alla medlemmar återfinns även i konstellationen Dead Soul som Expressen utnämnt till ”det bästa som har hänt musik-Sverige sedan Ghost”.


BAND:
NIELS NIELSEN
TITEL:
LOOK INTO MY EYES
FORMAT:
DIGITALT
BOLAG/CAT#:
GAPHALS/DIG006
RELEASE:
17:e MAY 2013
SPÅR: LOOK INTO MY EYES, FUGELSANG

I Norden distribueras skivan av Border Music
Skivan är tillgänglig via Spotify, Itunes och alla andra större digitala handlare

För presskontat/material kontakta christian@skiva.se
För bokning kontakta k@gaphals.se
Beställ vinylsingeln på Gaphals Bandcamp

Länkar:
Niels Nielsen hemsida: http://www.nielsnielsen.net/
Niels Nielsen facebook: http://www.facebook.com/nielsnielsenofficial
Gaphals hemsida: http://www.gaphals.se
Gaphals facebook: http://www.facebook.com/Gaphals

Posted by maj 17th, 2013