Niels Nielsen – ATVID *UTE NU*


Idag den 29:e maj släpper Niels Nielsen sitt debutalbum fyllt av atmosfärisk rymdpop och elektroniska toner. Bandet har rört sig mellan både avlägsen tid och rymd genom sin resa som började med debutsingeln ”Shadow Twin”. Singeln visade oss en första anblick av deras värld fylld av mörker, dekadens och tatuerade hen. Andra singeln ”Dpend” tog vid där debutsingeln slutade. Mörkret och de analoga syntharna fyller ”Dpend” men nu även sida vid sida av ett svagt hopp. Välkommen till Niels Nielsens underbara värld ATVID.

Debutalbumet ATVID innehåller åtta spår med en längd på ca 36 minuter. Inspelningarna började ett par år tillbaka med gitarr, bas och trummor, men något större, mer analogt och elektroniskt kom ur studion. Inspelningarna ägde rum i Hufvudstaden i Söderköping där nästan en hel generation av svenska elektroniska artister som Maksin, Alina Devecerski, Slagsmålsklubben och Den Svenska Björnstammen tidigare förfinat och utvecklat sitt sound.

Bandet Niels Nielsen består av Niels Nielsen, Henric Bellinger och Anders Ristenstrand. De har redan korsat atlanten för att spela i New York och har medverkat med sin musik i MTV-serien ”My Life As Liz” och i den Charlie Sheen-producerade Hollywoodfilmen ”She Wants Me”. Alla medlemmar återfinns även i konstellationen Dead Soul som Expressen utnämnt till ”det bästa som har hänt musik-Sverige sedan Ghost”.


BAND: 
NIELS NIELSEN
TITEL:
ATVID
FORMAT:
VINYL, CD & DIGITALT
BOLAG/CAT#: 
GAPHALS/GAP040
RELEASE:
29:e MAJ 2013

I Norden distribueras skivan av Border Music
Skivan är tillgänglig via Spotify, Itunes och alla andra större digitala handlare

För presskontat/material kontakta christian@skiva.se 
För bokning kontakta k@gaphals.se
Beställ vinylsingeln på Gaphals Bandcamp

Länkar:
Niels Nielsen hemsida: http://www.nielsnielsen.net/
Niels Nielsen facebook: http://www.facebook.com/nielsnielsenofficial
Gaphals hemsida: http://www.gaphals.se
Gaphals facebook: http://www.facebook.com/Gaphals

Posted by maj 29th, 2013