Niels Nielsen


Med atmosfärisk rymdpop och elektroniska toner fyller bandet ut universum där de rör sig mellan både avlägsen tid och rymd. Resan som började med debutsingeln ”Shadow Twin” visade oss en första anblick av deras värld fylld av mörker, dekadens och tatuerade hen. Andra singeln ”Dpend” tog vid där debutsingeln slutade. Mörkret och de analoga syntharna fyller ”Dpend” men nu även sida vid sida av ett svagt hopp. Välkommen till Niels Nielsens underbara värld ATVID.

Bandet Niels Nielsen består av Niels Nielsen, Henric Bellinger och Anders Ristenstrand. De har redan korsat atlanten för att spela i New York och har medverkat med sin musik i MTV-serien ”My Life As Liz” och i den Charlie Sheen-producerade Hollywoodfilmen ”She Wants Me”. Alla medlemmar återfinns även i konstellationen Dead Soul som Expressen utnämnt till ”det bästa som har hänt musik-Sverige sedan Ghost”.

Debutalbumet ATVID innehåller åtta spår med en längd på ca 36 minuter. Inspelningarna började ett par år tillbaka med gitarr, bas och trummor, men något större, mer analogt och elektroniskt kom ur studion. Inspelningarna ägde rum i Hufvudstaden i Söderköping där nästan en hel generation av svenska elektroniska artister som Maskinen, Alina Devecerski, Slagsmålsklubben och Den Svenska Björnstammen tidigare förfinat och utvecklat sitt sound.

Presscontact and Booking: K@Gaphals.se

Diskografi:
ATVID – LP/CD/Digital – 2013 Gaphals
Look into my eyes – Digital – 2013 Gaphals
Dpend – 7″/Digital – 2013 Gaphals
Shadow Twin – 7″/Digital – 2012 Gaphals
Welcome to the promising land of Hi5ers and hopeless people – CD/Digital – 2011 Saint Marie Records
Cmon Vulture pt1 – Cd-r/Digital – 2009 Cortina Collective

Länkar:
Niels Nielsen facebook: https://www.facebook.com/nielsnielsenofficial
Niels Nielsen hemsida: http://www.nielsnielsen.net/

Posted by juli 7th, 2013