Nocturnal


Hårda bluesdoftande riff arbetar sida vid sida med psykedeliska jam och där symbolik och en pessimistisk syn på sin samtid vävs ihop till en helhet med budskap om mörka omen. Nocturnal släppte i augusti 2012 sin debut singel och har sedan dess uppmärksammats av PSL, Sweden Rock och Rocknytt samt spelat i Sverige, Finland, Danmark, Tyskland och Tjeckien. Bandet har spelat på Heavy Days in Doomtown festivalen i Köpenhamn, Putte i Parken och Bråvalla Festival och släppte i Maj 2013 sitt debutalbum som är inspelat av Joakim Kärling på Whitelight studio i hemstaden Linköping.

Den gemensamma tanken innan Nocturnal gick in i studion var och är fortfarande att aldrig spara på krutet, vilket är en tydlig koppling till 70-talets nyskapande rock vars lekfullhet genomsyrar bandets sound. Stora delar av skivan är skrivna i direkt anslutning till studion vilket ger en naken och ärlig känsla som tillsammans med den tämligen återhållsamma ljudbilden främjar feelingen till skillnad från många av nutidens överarbetade produktioner. Albumproduktionen har skalat av soundet från debutsingeln “Until the morning light” och utvecklar en mer säregen och musikalisk identitet som talar för sig själv.

Presscontact and Booking: K@Gaphals.se


Diskografi:

S/T – LP/CD/Digital – 2013 Gaphals
Night Rainbow – 12″/Digital – 2013 Gaphals
Until the morning light – 7″/Digital – 2012 Gaphals

Länkar:

Nocturnal facebook: https://www.facebook.com/nocturnalswe
Nocturnal bandcamp: http://gaphals.bandcamp.com/album/nocturnal-s-t-lp

Posted by juli 7th, 2013