Daniel Gilbert


Göteborgsgitarristen och sångaren Daniel Gilbert har gjort sig känd som medlem i akter som Broder Daniel, Håkan Hellström, Theodor Jensen och hela Sveriges husband Augustifamiljen. 2012 lämnade Daniel Gilbert positionen som Håkan Hellströms högra hand för att helhjärtat kunna fokusera på sitt andra album ’Nowadays Daniel Can’t Even Sing’. Albumet har beskrivits som välarbetat, tungt, charmigt och t.o.m. folkligt men självklart finns det andra epitet att tillskriva skivan. Skivans titel anspelar på bristande sångkapacitet, vilket är missvisande – när Daniel Gilbert tar ton gör han det med en personlig röst som pekar åt bittersöt americana, men som övertygar om att han har fötterna tryggt förankrade i hela det inhemska popundret.

Presscontact and Booking: K@Gaphals.se

Diskografi:
Nowadays Daniel can´t even sing – LP/CD/Digital – 2013 Gaphals
Vipera Berus – Digital – 2013 Gaphals
the Soul of a Fool – 7″/Digital – 2012 Gaphals
New african sports, soul café club number 1 – CD/Digital – 2009 Dolores/Emi

Länkar:
Daniel Gilbert facebook: https://www.facebook.com/danielgilbertface
Daniel Gilbert bandcamp: http://gaphals.bandcamp.com/album/daniel-gilbert-nowadays-daniel-can-t-even-sing-lp

Posted by juli 7th, 2013