Damage


Damage
Damage har sedan starten 2006 turnerat från Luleå i norr till Bukarest i söder, skivor har släppts på svenska, engelska och makedonska skivbolag och antalet medlemmar inklusive de som kommit och gott överstiger antalet år man varit aktiva. Målen överskuggar medlen och det rutinerade och naiva bandet har sakta blivit något som stått ut från mängden. Frustrationens utlopp behöver inte vara långt, det behöver bara bryta av tillvaron för att ge ett intryck. Damage inspiration hämtas från bortglömda platser fyllda av samhörighet och känslan av att kunna förändra sin egen livssituation. Damage exploderar i låtar som sällan passerar två minuter och som är avklädda, utlämnande och fylld av hopp.

Damage album Weapons of Mass Destruction har spelats in och mixats tillsammans med Niels Nielsen (Ghost, Maim och Skogen Brinner) och Damage har även arbetat på sina inspelningar tillsammans med Fredrik Lyxzen i Parasit Studio (Mattias Alkberg, Invasionen och Regulations) samt Joona Hassinen i Milk Studio. Omslaget till debutalbumet är gjort av Mats Engesten från “Five Smell city comics” som tidigare arbetat med artwork åt band som Autopsy och Märvel.


Presscontact and Booking: K@Gaphals.se

Diskografi:
Weapons of Mass destruction – 12″/CD/Digital – 2012 Gaphals
Mindless Violence – Split 7″/Digital – 2012 Направи Заедно
Above/Below – Demo Tape – 2011 Damage Records
Energy – EP 7″ – 2011 No Front Teeth Records
Energy – EP 7″ – 2010 Eldsjäl
Our World – 12″ – 2008 Eldsjäl

Länkar:
Damage på facebook – https://www.facebook.com/pages/Damage/280180958689794
Damage på Spotify – DAMAGE – Weapons of Mass Destruction

Posted by juli 8th, 2013