Knifvens fjärde singel ”Smutsen/Bingo”


Knifven är en punkrocktrio som spelat sedan 2010 och släppt fyra singlar på skivbolaget Gaphals från Linköping (Skogen Brinner, Dalaplan, Beast, Nocturnal osv). Den tredje singeln ”Av!/Den sista jäveln” uppmärksammades med en video som Svt:s PSL-sajt publicerade. 

Idag den 15:e oktober 2013 släpps den fjärde singeln ”Smutsen/Bingo” som är den sista i denna serie av singlar på Gaphals. Singlarna kommer att samlas på ett fullängdsalbum tillsammans med nytt material, en skiva som är tänkt att komma i början av 2014.

Knifven-01_foto Lucas Frisk Bergqvist

Spelningar har avverkats i Stockholm, Linköping, Karlstad och Malmö, däribland ett gemensamt gig med Dalaplan och Daniel Gilbert i Malmö Folkets Park. Knifven, ursprungligen från Östergötland, startade hösten 2010 i Stockholm. Förutom singlarna ”Vaccinet/Galtbrottet”, ”Perstorp/Kliniken”, ”AV!/Den sista jäveln” och ”Smutsen/Bingo”, har man även släppt demon ”Kungariket”. Musiken är en intensiv blandning av punkdriv, skramliga gitarrer och skriksång.

ARTIST: KNIFVEN
TITEL: SMUTSEN / BINGO
FORMAT: VINYL och DIGITALT
BOLAG/CAT#: GAPHALS/GAP049
RELEASE: 15 OKTOBER 2013
SIDA A: SMUTSEN
SIDA B: BINGO

Köp ”Smutsen / Bingo” på Bandcamp
Presskontakt och bokning: k@gaphals.se

I Norden distribueras skivan av Border Music
I Tyskland distribueras skivan av Cargo Records
I England och Irland distribueras skivan av Code 7

”Smutsen / Bingo” är tillgänglig på SpotifyItunes och alla andra större digitala handlare

Posted by oktober 15th, 2013