Knifven


Fyra singlar, ett album och drygt 50 spelningar. Knifven har etablerat sig som ett lika produktivt som ihärdigt band på den svenska punkscenen. Trion har gjort sig kända för sin hetsiga punk där rockgitarrer, popmelodier och skriksång möter ett driv som smittar. Det är rastlöst, fokuserat och ett totalt kanaliserande av energi, inte minst live. Som en hundrameterslöpare som fortsätter att springa efter att ha gått i mål.

Knifven består av Anders Carlborg (gitarr, sång), Joakim Andersson (bas, sång) och Adrian Hörnquist (trummor). Bandet bildades 2010 och är i dag baserade i Stockholm, Malmö och Amsterdam. Sedan starten har Knifven gett ut singlarna ”Vaccinet”, ”Perstorp/Kliniken”, ”Av!/Den sista jäveln” och ”Smutsen/Bingo”. Våren 2015 kom debutalbumet ”Skuggfigurer” på Gaphals, en skiva som fick fin kritik och hamnade högt upp på flera årsbästalistor. Sommaren 2016 spelade trion på This is Hultsfred. Knifven har uppträtt flitigt på klubbar, rockhak och festivaler i södra och mellersta Sverige. Trion har även gjort två turnésvängar i Tyskland och Danmark. Våren 2017 släpper Knifven sitt andra album ”Brinner” på Gaphals.

Knifven-01_foto Lucas Frisk Bergqvist

Presskontakt och bokning: k@gaphals.se

Diskografi:
Brinner – 12″/Digitalt – Gaphals 2017
Skuggfigurer – 12″/Digitalt – Gaphals 2015
Smutsen/Bingo – 7″/Digitalt – Gaphals 2013
AV!/Den sista jäveln – 7″/Digitalt – Gaphals 2013
Perstorp/Kliniken – 7″/Digitalt – Gaphals 2012
Vaccinet/Galtbrottet – 7″/Digitalt – Gaphals 2012
Kungariket (Demo) – Digitalt – DIY

Länkar:
Knifven facebook: https://www.facebook.com/Knifven
Knifven spotify: Knifven

Posted by oktober 15th, 2013