BEAST – Dead or Alive *UTE NU!*


Idag den 23:e oktober släpper BEAST sin första fullängdare ”Dead or Alive”. BEAST har de senaste åren utmärkt sig på Sveriges punk- och hårdrocksscen med spelningar fullproppade av adrenalin, svett och stök och beskrivits av Close Up Magazine som ”orgasmhetsande läderjacksrock”. Albumet släpps på Gaphals på CD, Vinyl och digitalt och innehåller 9 spår av fyllda av primal energi.  

Beast1PressbildAvMickeBorg

”På Dead Or Alive är det fullt ställ på liv och död som gäller. Och det är bara att konstatera att Stockholms-gänget kommer ut på andra sidan med hälsan i behåll, för jävlar vilken vital hårdrocksplatta Dead Or Alive är.” – Gaffa 5 av 6

”Man lyckas med konststycket att göra sina enkla och aggressiva låtar både tillräckligt spännande och varierade.” – Smålands Postern 4 av 5

”En riktig jävla käftsmäll” – Rocknytt 8 av 10

”Det här är musik gjord för en kväll på den lokala krogen, utan intrång från eftertänksamhetens kranka blekhet.” – Sweden Rock Magazine

”Sångerskan Maria Eriksson har en uttrycksfull och knivskarp rock’n’roll-röst och redan från inledande ”Save me” satsar BEAST allt på ett kort och trampar plattan i mattan.” – Close-Up Magazine 7 av 10

”Jag tycker dom är riktigt bra. Låter som dom har spelat i 20 år.” – Rockersbloggen 5 av 5

Bandet som under 2011 och 2012 släppte tre singlar och ep´s gjorde sig ett namn på sina energifyllda liveuppträdanden som genomfördes över hela Sverige. Beast har turnerat tillsammans med Danko Jones, spelat på större festivaler som West Cost Riot, hemliga svartklubbar och källarspelningar över hela landet.

Debutalbumet har spelats in i Studio Cobra med Konie Ehrencrona som tidigare arbetat med Dundertåget, Håkan Hellström och In Solitude. Inspelningarna har mixats och mastrats av Ola Ersfjord i Sun Studios på Irland. Hakim Krim från Dead Lord har gästat studion och medverkar på låten Outracin´ Hell.

”In short, this is an impressive album by this young band.” – Some will never know 85/100

”Another discovery, this time it sounds like Janis Joplin goes Metal with some Iron Maiden influences and some hard rock influences from the 80’s.” – Peek-a-boo Magazine 83/100

”The band has the ripping, shredding, blasting heavy metal composure down pat, along with the skills to bring everything together; the lead guitarist is an absolute maniac on the fret board and shows off his talents on nearly every track, drummer Mattias flogs the skins on his kit with variety at a blistering pace, the rhythm guitar uses an array of up and down strummed power chord progressions and the bassist beckons the utmost respect with his fluid developments.” – Volumesofsin.com 7 av 10

”Definitiv eine DER Rock Platten des Jahres!” – Ben Soulseller Magazine

”Muy recomendada” – metal4all.net  7,5 av 10

”BEAST spielen ruppigen Garagen-Sound mit wütender Punk-Note, den eine ausdrucksstarke Sängerin wahrlich veredelt, falls es die hohe Spielkultur der Gitarristen nicht für die anvisierte Klientel richtet.” – musikreviews.de 12 av 15

Se Beast Live:
25 Oktober – Debaser Strand, Stockholm
26 Oktober – Masspsykos 2, Sandviken
1 November – Tivoli, Helsingborg
2 November – Häng Bar, Malmö
9 November – Dino´s, Mariehamn
29 November – Skjul 46, Göteborg

7393210466234

ARTIST: BEAST
TITEL: DEAD OR ALIVE
FORMAT: CD, LP och DIGITALT
BOLAG/CAT#: GAPHALS/GAP054
RELEASE: 23 Oktober 2013
SIDA A: SAVE ME, DEAD OR ALIVE, COLD BREEZE, OUTRACIN’ HELL
SIDA B: ACROSS THE OCEAN, NIGHT LUST, BAD HABITS, NIGHTMARE, OUT OF REACH

Presskontakt: info@skiva.se
Bokning: k@gaphals.se

I Norden distribueras skivan av Border Music
I Tyskland och Österrike distribueras skivan av Cargo Records
I England och Irland distribueras skivan av Code 7
I Belgien, Holland och Luxenburg distribueras skivan av Sonic Rendezvous

Albumet är tillgänglig på SpotifyItunes och alla andra större digitala handlare

Posted by oktober 23rd, 2013