Tyred Eyes – Lunar Escapade


Sedan urminnes tider har fullmånen varit källan till övernaturliga fenomen och mystiska händelser. Skrock och vidskepelser har i modern tid bevisats rätt av vetenskapen: fullmånen orsakar allt från sömnbesvär, fertilitetsrubbningar, ökad brottslighet och förändringar i våra beteendemönster…

YTMiniatyr_Tyred_eyes_2

Den 16 Mars 2014, när fullmånen lyser som klarast, släpper Tyred Eyes sin nya singel Lunar Escapade. Låten är löst baserad på Italo Calvinos novell The Distance of the Moon, och handlar om ett förälskat par som vid varje fullmåne klättrar till vår närmsta himlakropp på en stege, för att där betrakta jordens kosmiska prakt från ovan. Men vid en olycksdrabbad måneskapad råkar de förlora sig mellan himlakropparna, och blir kvar i rymdens tomrum, tillsammans, för all evighet.

Lunar Escapade är första singeln från Tyred Eyes kommande album Elevator. Skivan har spelats in och producerats av Olle Björk och Per Stålberg i Welfare Sounds Studios som tidigare arbetat med Den Stora Vilan, Bombus, Riddarna och Spiders. Albumet Elevator tar avstamp i förra årets kritikerhyllade Ghost Ep, men visar upp ett band som låtit en mängd nya influenser påverka låtskrivandet och soundet.


Köp på Itunes: https://itunes.apple.com/us/album/lunar-escapade-single/id838947909

Posted by mars 16th, 2014