Tyred Eyes


Tyred Eyes
Tyred Eyes, bandet som beskriver sig som ”För skräniga för hipsters, för töntiga för punkare” släpper i September 2014 sitt andra album Elevator. Första singeln Lunar Escapade släpptes i mars med en tillhörande video som fick premiär via Vice Magazines blogg Noisey. Tyred Eyes har hunnit med både ett flertal Europaturnéer samt släppt singlar på garagebolagen Kenrock, Alleycat samt Tyska Alien Snatch! Records. Skivan Elevator är bandets andra album och första i deras samarbete med Svenska etiketten Gaphals. Tyred Eyes blandar vemodig pop med skramliga gitarrer och garagerock, och helheten ramas in av en rejäl dos punkattityd. Gitarrerna är skräniga, basgångarna melodiska och de träffsäkra sångmelodierna blandas mellan sångarna Johanna och Martin.

Tyred_Eyes_press1

Skivan har spelats in och producerats av Olle Björk och Per Stålberg i Welfare Sounds Studios som tidigare arbetat med Den Stora Vilan, Bombus, Riddarna och Spiders. Albumet Elevator tar avstamp i förra årets kritikerhyllade Ghost Ep, men visar upp ett band som låtit en mängd nya influenser påverka låtskrivandet och soundet.

Presskontakt: k@gaphals.se

Diskografi:
Elevator – LP/CD/Digital – 2014, September Gaphals
Ghost EP – 7″/Digital – 2013, Gaphals
The Piercing Stare, the Thousand Lies – 12″/Digital – 2012, Alleycat Records
To Late to make it right – 7″/Digital – 2012, Kenrock Records

Tyred Eyes på Facebook: https://www.facebook.com/tyredeyes
Tyred Eyes hemsida: http://www.tyredeyes.net
Tyred Eyes på Spotify: http://open.spotify.com/artist/5FOpS1Ya2GA0nQbks0Yidk

 

Posted by mars 18th, 2014