Wildhart


Wildhart är en Göteborgsbaserad pop/electronica trio bestående av Ylva Holmdahl, Josefin Runsteen och Christian ”Kiwi” Berg. De bildades år 2012 då de möttes på Fridhems Folkhögskola i skåne där de gick linjen jazz och improvisationsmusik. Fridhems Folkhögskola har en gedigen historia och det är många aktiva musiker och kompositörer i Sverige som under sin utbildning gått på Fridhem. De möttes i olika projekt, men just Wildhart bildades när Ylva hade ett eget projekt där hon skulle framföra sina låtar och behövde någon som kompade henne. Hon valde då att spela med Kiwi och Josefin men vid det tillfället visste ingen av dem att de senare skulle bli ett ”riktigt” band som skulle fortsätta att leva kvar även efter skoltiden. De hade sin första spelning utanför skolan på klubben ”Vi drar på jazzklubb” på Nefertiti sommaren 2012.

2014 fick dom kontakt med Györguy BarocsaiSvenska Grammofonstudion och spelade in två singlar i studion. Dom var senare med i ett Holländskt projekt som hette ”Lo-Fi Dogma”. Det var ett projekt som spelade in en låt i Lo-Fi version av Svenska nya okända band, varav Wildhart blev utsedd till att vara ett av de banden. På sensommaren 2014 spelade de in en musikvideo till deras kommande debutsingel ”Stuck in a second” där de kör runt i en bil i sommarkvällen. I videon samarbetade de med Johan Stolpe (Francis, Humfree Bugart, Lctrisc) som stod bakom kameran och var medproducent tillsammans med Wildhart. De gjorde också en minisverige-turné med bandet Hey Elbow.

I december 2014 släppte de sin debutsingel ”Stuck in a second” på skivbolaget Gaphals. Det fick stor spridning under kort tid på olika indiebloggar runtom i världen och kändes väldigt roligt.

Under 2015 fortsatte de spela in ytterligare några låtar men nu i samarbete med inspelningsteknikern Henrik Alsér (Robyn, The Hives, Kleerup, The soundtrack of our lives). De spelade under våren på Debaser Strand som förband till Systraskap, på Jazzhuset och andra klubbar i Göteborg samt på mindre festivaler under sommaren.

Våren 2016 är dom aktuella med sin andra singel Fantasy, tredje singel We made up a dream samt EP släpp i mars.

 1
Länkar:
Homepage – www.wildhart.se

Posted by januari 15th, 2016