Slowgold


Slowgold har liknats vid en svävande dröm över västra delarna av Göteborg. Musiken för tankarna till en bohuslänsk klippa i vargtimmen på midsommarafton, sittandes ensam med blicken mot horisonten när ens älskade lämnat festen. Rent musikaliskt låter det som ett par nypor Neil Young, Hope Sandoval och Gene Clark, med en av Västsveriges starkaste röster bakom mikrofonen.

Slowgold är i grunden Amanda Werne som tillsammans med ett antal musiker och vänner spelade in den självbetitlade debuten 2012. På scenen har Slowgold bejublats sedan 2010. Sättningen varierar – akustiskt till elektrisk rock, en konsert blir sällan den andra lik. Amanda Werne har också hyllats för sin medverkan och samarbeten med Hästpojken, Den Stora Vilan, Stefan Missios och Bye Bye Bicycle. I skrivande stund spelas uppföljaren till Slowgolds debutalbum in i Göteborgstudion Oodion.

Med pinfärskt material i bagaget hungrar Slowgold efter att möta publiken utefter vägarna i vårt avlånga land – redo med både nya och gamla låtar.

 

JEN71381

Hemsida: www.slowgold.se
Facebook: https://www.facebook.com/Slowgoldmusic/

Posted by januari 15th, 2016