Din Skevf berättar om skivan och kommande planer…Gaphals -“Fan vad jag älskar sån här nörd-hardcore och basonani!” var ett glatt utrop från en i publiken på ert gig nu senast i Linköping. Kan ni berätta lite mer om er musik var inspirationen kommer ifrån och vad som skapade detta?

Din Skevf – Vi spelar ju bara sånt som vi själva tycker är bra, kul och kompromissar inte om hur vi bygger upp låtarna. Känner vi för ett bassolo eller omotiverat skrik någonstans så kör vi bara. Idén från början var att spela snabb och enkel hardcore med svensk sång helt enkelt, sen har det utvecklats. Vi inser att det ligger nära det många andra band håller på med, men vi anser ju fortfarande att vi har något att tillföra så länge som vi har kul. Inspiration hämtar vi förutom från livet, törsten och motgångarna, även från band som 7 seconds, Black Flag, Better Than A Thousand, Outlast, Section 8, (ett mediokert) Sista Sekunden och liknande gamla goa band.

Ep´n Balla Ur! kom ut innan ett enda ackord tagits på scenen, finns det en mästerlig plan bakom detta band för att få hela Sveriges Hardcorescen att äta ur era chipsflottiga fingrar?
I de tidigare band vi medverkat i har vi spelat mycket men inte släppt någonting, så den här gången gjorde vi tvärtom. Planen är att spela så mycket som möjligt i mån av tid som blir över efter jobb och alla övriga sysselsättningar, hobbys och flickvänner.

Norrköping har inte gjort mycket väsen av sig på senaste år, är det småstadstristessen som vi som vanligt skall tacka för alla briljanta band?
Norrköping är ju en seg arbetarstad. De flesta har fullt upp med att vara bittra, fulla och allmänt förvirrade. Men när det väl händer något så brukar det oftast bli bra.

Vad händer här framöver för er del? Nya inspelningar och spelningar planerade?
I början av nästa vår släpps Bastardized 2, som är en hot rod och custom dvd där vi har musik med tillsammans med bl.a. Nitad och The Pricks. Vi hoppas på att spela så mycket som möjligt i så många städer som möjligt. I början av februari spelar vi några datum med Damage och senare även Gaphals showcase gig med alla coola band. Det finns också många nya låtar att spela in efter nyår till ytterligare en 7″ och förhoppningsvis några split 7″or. Sen göra fler nya låtar, låta skäggen växa, repa in svängiga covers, designa fler roliga t-shirt tryck och sprida peppen så mycket som möjligt.


Vad hände egentligen med Rikk Agnew på giget som ni gjorde i Linköping?
Vad som händer var att Rikkepikke ballade ur när hans sladd glappade, delade sin gitarr i två delar och lämnade publiken och övriga bandmedlemmar som stora frågetecken. Vi hade kul när vi spelade i alla fall och resten av gubbarna va riktigt goa, men Rikk har tyvärr gjort sitt.

Något att tillägga?
 Passa på att införskaffa första pressen av vår Balla Ur Ep innan den är slut, köp våra balla t-shirts, se oss live, hör av er om ni vill att vi spelar i ditt vardagsrum eller om du vill att vi skall liva upp din fest.

Det tycker vi med, köp 7″ på Gaphals Bandcamp shop som du hittar här : ->

 

Posted by november 6th, 2011