Liten skiva i stora händerUr Malmös skitigaste hörn och bakgårdar kommer Big Hands, en trio som gjort sig ett namn som live-akt bland annat på konstnärsinstallationen BoxWars i Malmö arrangerat av den fria teatergruppen Institutet. Under BoxWars skulle bandet agera mer soundtrack än live-akt vilket passade bandets hög-energiska hardcore punk utmärkt, att blanda vansinnig sång a la tidiga Misfits med råa och primitiva hardcore-riff som för tankarna till tidiga Black Flag. Nu har Big Hands släppt sin första skiva, en åtta låtar lång 7″ vinyl som tar fram deras mest opolerade sida.


Big Hands startades som ett sido-projekt till Malmö-bandet Fy Fan och har därför fått stå tillbaka när medlemmar har haft fokus på Fy Fan. Big Hands har ändå hunnit med att spela i Sverige, Danmark och Tyskland. Skivans åtta låtar avlöser varandra i ett oljud som innehåller allt från den raka och primitiva ”Panic Attack” till  publikfriande, sing-a-longvänliga publikfavoriten ”Shit”. Mellan de åtta låtarna finns inget rum för tystnad vilket bygger upp energin till explosionsartade nivåer. Big Hands har framförallt byggt upp sitt namn genom otaliga spelningar i Malmö-området. Big Hands fick sitt stora genomslag på BoxWars arrangerat av den fria teatergruppen Institutet. BoxWars är en konstnärsinstallation som går ut på att ett fältslag av kartongprydda gladiatorer slåss, i Malmö ackompanjerat av Big Hands. Idén utvecklades 2001 av kartongentusiaster i Melbourne som en fortsättning och utveckling av DIY och punkscenen och integrerades till klubbkonceptet i Edinburgh 2006. Också paralleller till situationismen, flashmobbing och andra absurdistiska konstformer har dragits men trots det är BoxWars i första hand kul och inte politiskt.


Lyssna och beställ skivan på Gaphals
Bandcamp!

Posted by november 20th, 2011