Julkalender lucka 1: Tomma Händer aktuella med ny skiva, releasefest 3mars


Lucka 1:
Bakom Gaphals julkalenders första lucka hittar vi vårens största Gaphals-arrangemang. En helkväll med Gaphalsband som kommer gå av stapeln den 3mars.

Vi har nu nöjet att presentera det första bandet som kommer framträda under denna kväll:
TOMMA HÄNDER…

…bandet svepte in som en frisk vind under 2011 och levererade ett flertal grymma gig i Linköping och fick även beröm och rosor från hela Sverige. I Augusti släpptes bandets debut 7” som var de fyra bästa spåren från deras tidigare demo. Bandet har jämförts med Stockholms Negrer, Strindbergs och KSMB men vi som sett dem live vet att det inte är så lätt att förklara vad bandet pysslar med. En av föklaringarna kommer vi se nu den 3mars då
Tomma Händer släpper sin nya 7” ep. Singeln kan ses som en ingress till det kommande albumet om Tommy och hans liv och är en del av bandets pågående mastodontprojekt som man själva förklarar så här:

“Kvar under bygatans lampor, på industritomternas grusade parkeringsplatser, genom låghusens oförlåtande dörrar, vid skogskantens djupa mörker är Tommy. Han vet att han förlorat och att alla ser honom som förlorare. Tommy har ett mörker inom sig. Det är inte mycket att ha, men det är vad som gavs. Vad det gör med honom ska ni snart bli varse.” – Tomma Händer

Gaphals släpper de två första gjorda låtarna om Tommy; “Tommy har ett mörker inom sig” och “Folkets park och sanningen”. Det genialiska konceptet är inte bara bra på skivspelaren, att lyssna på Tommy’s historier live är ett måste och man hamnar nära inpå i ett tillstånd kallat extas när Tomma Händer skriker ut i kör att Tommy har ett mörker inom sig. Det här får man inte missa!

Tomma Händer från Linköping och du kan lyssna på deras låtar på:
http://gaphals.bandcamp.com/album/tomma-h-nder-s-t-7ep
Här hittar du dem på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Tomma-H%C3%A4nder/170515446330345

Posted by december 1st, 2011