Julkalender lucka 3: Nitad 27januari


Bakom lucka nummer tre gömmer sig ett Svenskt Hardcore band som har rötter ända till Linköping. Bandet har turnerat större delarna av Europa samt Usa och Brasilien sedan starten 2005, man har spelat överallt man kan spela i Stockholm, Debaser, 44an och Spy Bar. Skivor har getts upp på Amerikanska, Svenska, Danska och Japanska skivbolag och spritt bandets namn som nu vördas ömt över hela världen, Gaphals kan stolt öppna luckan nummer tre och presentera: NITAD (Stockholm)…

…är en käftsmäll, det är M.I.A möter Zero Boys på Svenska. Det är rå energi och texter om uppgivenhet, droger och alkohol som framställer dem som Vicemagasins blötaste dröm. Dom är rent sagt en orgie i galna upptåg och historier som låter med som fiction än sanningar, dom är Bibeln reinkarnerade som ett band.

Den första punk konserten någon av oss i Gaphals var med och fixade på LÓrient som efterfest till en Hardcorefestival här i Linköping var det just Nitad som spelade på vilket slutade med ölglasen krossades i golvet och Nitads sångare Modde rullade runt i glaset. Jag har personligen sett flera spelningar med dem där blodvite upp ståt än där det slutat som familjeunderhållning. Nitad är ett av Sveriges svettigaste och mest intressanta liveband, missa dem inte på LÓrient den 27de Januari!

Intervju gjord av Fritz Cornor:
http://www.fritzscorner.se/senaste-nytt/fritz-fragar-nitad

Nitad – Ge Mig Ge Mig
http://www.youtube.com/watch?v=UW9QqPu4d5o
Nitad – Live
http://www.youtube.com/watch?v=3YCp4yAj30U&feature=player_embedded

Posted by december 3rd, 2011