Julkalender lucka 4: Rosvo 22Februari


Den andra advent och lucka nummer 4 skall öppnas. Något extra måste väll gömma sig i julkalendern en dag som denna?

Vi tänder det andra ljuset och knaprar i oss extra mycket pepparkakor för att öka vår snällhetsnivå till maximal level och gör oss redo för lucköppningen. Bakom lucka nummer 4 döljer sig ett band som inte rädds att blanda influenser så länge det är tungt, hårt och kompromisslöst. Rötterna till bandet hittas dels i Östergötland och Drabness men även i the Haunted och Voice of a Generation. Gaphals kan mycket glatt presentera : ROSVO (Malmö)…

…som är ett av 2011års mest intressanta debuter! Uppskrivet av såväl Gaffa och Close Up kan vi räkna med en urladdning den 22februari som vi sällan ser i Linköping. Rosvo låter som ett sabotage mot ondskans maskiners allra största kugghjul och ett band som lyser av förkärlek till hårdmusik är aldrig så bra som i sin linda! Vi lämnar här över till ett par ord från deras recension i Close Up magazine som vi tycker förklarar bandet mycket bra:

“I Rosvo levererar Peter Dolving (the Haunted) generefördömande råsväng tillsammans med en trio Malmöbor som har sina rötter i gäng som Voice of a Generation, Drabness och Legrand. Fusionen är minst sagt lyckad och om du hyser minsta kärlek för hård musik utan tyglar är detta en skattkista vars botten aldrig blottläggs oavsett hur många guldfebringa nävar som plundrar den. Mommy Derest ryter i ryter i symbios med band som Botch, Norma Jean och Will Haven och är lika förunderligt svårsmält som självklart medryckande. Start chopping frestar med en kurvig silhuett av hardcore och sludge, det punkiga kravallröjet i Seasick försätter min hjärna i friläge och Theme park family fun har olustiga melodikrockar, ett lömskt häng samt en grymt peppande tempohöjning. En tokbra slutplädering på denna självbetitlade demo som visar upp ett band jag hoppas höra mer av inom kort” – Close Up Magazine #133

Vi ser inte bara fram emot, utan vi trånar varje dag till att denna förkastliga Jul skall ta slut för att vi återigen skall kunna få tinitusens ringande i våra öron den 22dra februari!

Hitta och gilla Rosvo på Facebook här: https://www.facebook.com/rosvoband
Lyssna på en sneakpreview av nya Rosvo låtar här: http://www.youtube.com/watch?v=BwmFaO7UfL0&feature=player_embedded
Besök Rosvo på deras hemsida: http://www.rosvo.se

Posted by december 4th, 2011