Julkalender lucka 5: Lycka Till 16maj


19 dagar kvar till julafton och lucka nummer fem skall öppnas. Bakom Lucka fem hittar vi ett band från musikens paradis, Umeå. Umeå’s punkscen har under det senaste årtiondet lyst starkt och fått fram flertalet 80tals influerade band som slagit igenom tex Invasionen och Tristess samt poppigare tongångar som Masshysteri eller Bombettes.

Hopplöst förbisedda, med ett brinnande politiskt budskap, starka catchiga melodier och sing-a-long refränger hittar vi detta band som tar många intryck från Usa och dess folk-punk scen samt artister på skivbolaget Plan it X som bandet själv släppt på. Bandet har sitt ursprung i band som tex Auktion och Kommunen och blandar akustiska gitarrer, trumpeter med snabba trummor, 80tals punk och baktakt. Vi är stolta att presentera Lyck Till (Umeå)…

…är i vår aktuella med en ny 12″ och detta gig i Linköping blir första giget på en nästan månad lång europa turne! Lycka till är ett av mina absoluta favoritband från staden i norr de senaste året, ärlighet och ett brinnande hjärt och en rotad punkkänsla som snarare får en att föra tankarna till 80talet i känslan än musiken gör att detta band står ut från mängden! Lycka Till sjunger störstadels på Svenska och tar fram nya sidor på det mynt vi sett flera gånger förut! Lycka Till återvänder till LÓrient den 16maj, det blir deras andra spelning i Linköping. De har tidigare lirat akustiskt som förband till Asta Kask i Linköping för något år sedan på LÓrient. Vi ser fram emot att se er här igen!

Besök och Gilla Lycka Till på Facebook:
https://www.facebook.com/pages/Lycka-Till/376457659712

Lyssna på Lycka Till:
http://lyckatill.bandcamp.com/

Posted by december 5th, 2011