Julkalendern lucka11: Austin Lucas 19mars


Med mandeln i glöggen tar vi åter igen fram julkalenderna, motar katten och slår oss ner i finfotöljen.  Efter två dagar av hemmakokade karameller så önskar vi oss ändå en ny och exotisk smak att suga på. Bakom luckan döljer sig: Austin Lucas (USA)…

… tar med sig sitt band till Linköping för att bjuda på modern bluegrass-pop från USA:s sydstater.

“Raised in the backwoods country of Monroe County, Indiana, Austin Lucas was born into a folk and bluegrass lineage.  His father, Bob Lucas, is an accomplished musician and performer in his own right, having earned songwriting credits on two of Allison Krauss’ albums, including 1997’s Grammy-winning So Long So Wrong.  Learning to harmonize before learning to read, Lucas honed his vocal control in six formative years as a member of the nationally-acclaimed Indiana University Children’s Choir.  In a narrative as well-worn as it is true, Lucas rebelled against his upbringing, leaving his Americana roots for the catharsis of punk rock.  After the better part of a decade spent criss-crossing the globe with a series of bands in broken-down vans, Lucas hit a musical glass-ceiling, eventually finding respite for his ringing ears in the delicacy of traditional songcraft.”

Vi har tidigare funnit glädje i Austin Lucas besök i Linköping då med Guided Cradle, ett band i en helt annan musikalisk skola. Vi är glada att få hit Austin Lucas med band för att få njuta av hans musik som har sitt ursprung i hans uppväxt i den amerikanska södern. Lokalen kommer att tillkännages senare.

Posted by december 13th, 2011