Julkalender lucka 13-16: Tredagars musikfestival i April!


Under påskhelgen ser Gaphals till att Linköping exploderar i ett inferno av Metal och Hårdrock och bjuder upp till en tredagarsfestival med 12akter på LÓrients scen. Festivalen startar på Skärtorsdagen den 5april och slutar först på påskaftonen den 7april. Vi släpper nu ett första släpp av artister till festivalen. Vi är glada och stolta över att kunna presentera:

New Keepers of the Watertower (Stockholm)
Iamus (Jönköping)
Rising (Danmark)
Christian Mistress (Usa)

Här under kommer en presentation över fyra av de banden som kommer att spela under festivalen och länkar till dem! Vi uppdaterar snart med mera information om festivalen.

New Keepers of the Water Tower

…levererar tung hårdrock med svängig känsla och energifyllda riff som får en att stå paff och knäböja till rockens största gudar och sjunga ut i lovsång! Stockholmarna i NKotWT har liknats med band som Mastodont och Baroness speciellt till ljudet men står helt klart på egna ben och har influenser från stoner- och öken-rock, 70tals hårdrock och  sången känns på flera sätt Tool-aktig. NKotWT har skrivit kontrakt med det franska bolaget Listenable Records som tidigare släppt skivor från flera svenska metalband såsom Soilwork och Amaran och har även spelat en bejublad spelning på Roskildefestivalen som går att avnjuta genom deras tv-kanal och finns länkad här under. Vi är mycket glada över att ha New Keepers of the Water Tower som är ett av de mest intressanta banden i Sveriges för tillfället snabbt växande nya metal-scen.

Spelning från Roskilde:

Gilla och lyssna på New Keepers of the Watertower här:
https://www.facebook.com/NewKeepers

 

Iamus

…kommer till oss raka vägen från gudahålan Jönköping och levererar Mecka-metal vars taktbyten, aggression och stämningsfyllda sjönsång måste både reta gudar, hundar och fän och får oss syndare att söka ett utlopp för alla våra böjelser! Iamus är som lördag hela veckan för munnen, surt, sött, choklad och lakrits i en konstant smaksensation i munnen, för att översätta detta till örongodis, rock, hardcore, metal och prog i en salig blandning som för tankarna att föras mot den Amerikanska metal-scenen. Close-Up Magazine skrev om deras split 10”:

…Jönköpings IAMUS skapar en mäktig väv av olika influenser och resultatet är lika fascinerande som svårkategoriserat. På sina två spår rör sig gruppen obehindrat mellan jazz, folkton och tung, hård rock. Här finns en punknerv som gör att kompositionerna aldrig stagnerar. Det är möjligt att INTRONAUT är en lämplig referenspunkt, men IAMUS bör lyssnas på utan förutfattade meningar. 8/10 Daniel Johansson

Iamus släppte under september 2011 sin fullängdsdebut på Hobo Rec och kommer den 5april stå på Lórients scen i Linköping. Iamus har medlemmar från bland annat Counterblast.

Lyssna på Iamus här:
http://www.myspace.com/iamusband

 

Rising

…är nästa av Danmarks stora metal-exporter. Trion har sedan deras debut “To Solemn Ash” som släpptes i början av 2011 turnérat konstant i hela Europa. Råenergi, monstruösa riff, starka melodier och influenser från metal, 70tals hårdrock, progressiv musik och punk bygger bandets musik till något som står över en specifik genre. Bandet har med sin debut samarbetat med både Alan Douches (Converge, Mastodon, High on Fire)och den Danske artisten Jakob ”Plastic Kid” Printzlau  (Lack, Volbeat, Bring Me The Horizon). Rising har redan varit inbokade att spela i Linköping tillsammans med Saviours i november 2011 men fick tyvärr ställa in. Vi är nu glada över att kunna presentera danskarna till Linköpingsborna den 5april 2011!

Gilla och lyssna på Rising här:
https://www.facebook.com/RisingBand

 

Christian Mistress

…från Olympia, Washington blandar 70tals hårdrock och pre-grunge punk på det bästa sättet. Det som utmärker sig direkt är sången som för tankarna till Mia Zapata och the Gits medan musiken kombinerar Motörhead, Girlschool och Judas Priest i en 70-talsbaserad högenergisk hårdrock. Bandet blev allmän egendom när Fenriz uppmärksammade dem och idag signade till Relapse records. Bandet turnérar under april månad i Europa och toppar denna turné med ett gig på Roadburn-festivalen.
Besök Christian Mistress på:
http://www.christianmistress.com/

Lyssna på Christian Mistress här:
http://christianmistress.bandcamp.com/

Posted by december 18th, 2011