Julkalender lucka 17-26: Flera nya band klara för våren…


Sent om sido börjar våran julkalender komma till sitt slut! Här kommer ett näst sista släpp av band till 2012 års Gaphals bokningar för våren! Lucka 27-30 kommer imorgon!

Nuclear Torment (Nyköping/Linköping)
Staden Nyköping har tidigare gett oss artister som Victims, Statemachine, Disfear, Tiger Lou, Firefox AK och här kommer nästa band redo för de större scenerna. Nuclear Tormented spelar crossover i samma stuk som Municipal Waste och är precis som deras föregångare nere i nördträsket och tonårspojkrum när det kommer till texter och utstrålning. Delar av bandet har utvandrat till Linköpings universitet och man kommer nu att ställa sig på LÓrients scen den 22:a februari.
https://www.facebook.com/NuclearTorment

Varsel
Den bästa och råaste hardcore-punken har alltid kommit från ställen med de hårdaste förhållanden, skitigaste gatorna, största drogtillgången och högsta kriminaliteten. Motalas Varsel är inget undantag, rå hardcore-punk som det lät på 80-talet där våra tankar för oss till Rövsvett och annan US-influerad svensk hardcore! Varsel spelar den 27:e januari på LÓrient.
https://www.facebook.com/pages/Varsel/236179742136

Vinnarcirkeln
Meckig hardcore som kastar riff och ilska över publiken. Vinnarcirkeln har på kort tid kastat ur sig två vinyl 7″ ep´s som tar influenser från musikhistoriens alla hörn.
http://vinnarcirkeln.bandcamp.com/

Skraeckoedlan
Är ett av 2011 års mest aktiva band i Östergötland. Bandet har lirat över hela Sverige och inget slut verkar finnas på deras eviga turnerande. Bandet har även under 2011 släppt sin fullängds-debut Äppelträdet på Transubstans Records, ett skivbolag som tidigare gett oss släpp med Graveyard, Abramis Brama samt Linköpings artister som Oblivious samt Sliding Slim och kommer under 2012 även återutge skivan i fråga på vinyl med hjälp av Gaphals och Transsubstans. Skraeckoedlan har influenser från hård 70-talsinfluerad rock och blandar detta med doom och öken för att skapa ett eget sound. Missa inte bandet med den konstiga stavningen när dom spelar 3:e mars på Gaphals stora galakväll eller den 7:e april när bandet ställer sig på LÓrients scen igen under Gaphals tredagarsfestival!
https://www.facebook.com/SKRAECKOEDLAN

Skogen Brinner
Att Skogen Brinner är The Shit! just nu skvallrar recensioner om över hela Sverige. Journalister försöker överträffa varandra i superlativ för att förklara storheten med detta Linköpingsband vars 70-talsinfluerade hårdrock på svenska greppar tag i folkhemmens alla hjärtan. Det är nog inte långt kvar innan chanserna till att se dem på en lokalscen är borta så passa på nu under våren då bandet inte bara gör ett, utan två framträdanden på LÓrient, dels på Gaphals stora galakväll den 3:e mars men även tillsammans med Danava och Spiders den 11:e maj.
https://www.facebook.com/skogenbrinner

Plötslig Måndag
”Bob Hund 1983 i en skinnpaj”, mystiken kring bandet tätnar säger vi! Plötslig Måndag spelar den 3:e mars på LÓrient samtidigt som Gaphals släpper deras debut-EP.
http://soundcloud.com/plotsligmandag

Knifven
Att du kan ta människan från Östergötland men aldrig Östergötland från människan är Knifven och deras malande gitarrdrivna rock bevis på. Knifvens musik för tankar till band som Pascal och Mattias Alkberg som precis som kniven hittar ett mellanläge där P3 pop möter punknerven och skapar njutbar upptempo rock. Knifven består av tre ex-östgötar som bosatt sig i Stockholm och deras musik handlar om slitningarna mellan dessa två världar. Knifven kommer under 2012 ge ut en debut singel på Gaphals och kommer att spela den 3:e mars på Gaphals galakväll!
https://www.facebook.com/pages/Knifven/199068770139100

Grizzly Man
Nytt band från Linköping som gör sin debut spelning under Gaphals tredagars festival. På festivalens första dag den 5:e april kan vi höra Grizzly Man och deras Savanha-doftande monotona rock. Medlemmar från Prowess och Damage.

Shrine
Tunga riff och stämningsfulla melodier bygger Linköpingsbandet Shrine´s sludgemetal. Bandets influenser är amerikanska och kan namnges i band som Neurosis, Kylesa, Isis och Mastodon. Bandet har tidigare agerat förband i Linköping åt Entombed och är nu tillbaks med en ny EP och gör sitt första gig på väldigt länge under Gaphals tredagarsfestival på LÓrient! Bandet spelar på festivalens första dag den 5:e april.
https://www.facebook.com/ShrineOfficial

Nocturnal
Nytt band från Linköping! 70-talsinfluerad hårdrock så det skriker om det, influenserna är samma som vanligt men när vi lyssnat genom dörren till deras repa har vi insett att dessa grabbar har något extra! Vi inväntar med spänning på deras debutspelning som sker på LÓrient den 6:e april!

Posted by december 29th, 2011