Dalaplan


Efter succén med EP:n ”Feber” i höstas är Dalaplan nu tillbaka med en ny EP, ”Trillar i”. Under två kvällar i februari spelade bandet in fyra nya låtar med Dalaplan-typiska riff, allsångsvänliga refränger och maffiga körer. Texterna signalerar att Dalaplan är argare än någonsin över sakernas tillstånd, men förmedlar ett aldrig sinande hopp om en bättre värld. EP:n släpps digitalt den 14:e april och som två sjutummare. Dalaplan kommer att samarbeta med Linköpingsetiketten Gaphals för att under 2012 ge ut fyra stycken 7″ singlar som skall resultera i ett album till början av 2013.

Dalaplan har på kort tid gjort sig kända som ett av Malmös bästa och mest energiska liveband. Med rötterna i den skånska musikmyllan och med blinkningar åt både Jim Jones Revue, Les Sexareenos och The Sonics har Dalaplan frälst konsertbesökare, skivlyssnare och recensenter som i flera fall på grund av att det sjungs på svenska dragit liknelser till band som Wilmer X och Kal P Dal. Med fyra nya låtar i EP:n ”Trillar i” kommer bandet med sin charmfulla skånska dialekt fylld av vemod erövra Sverige med sin storstilade orgelbaserade pop. ”Trillar i” släpps digitalt den 14:e april och firas med releasefest den 21:e april på KB i Malmö.

För mer information, kontakt och pressmaterial kontakta k.gaphals@gmail.com

Dalaplans första singel, ”Trillar i”, kommer att finnas tillgänglig via Spotify, Itunes och Bandcamp från 14:e april

Förboka ditt exemplar av vinylen på http://gaphals.bandcamp.com/album/dalaplan-trillar-i-7-singel

Dalaplans hemsida: http://www.dalaplan.nu/
Gaphals på Facebook: http://www.facebook.com/gaphals

Posted by mars 28th, 2012