Dalaplans nya EP ”Trilla i” finns nu ute digitalt!


Efter succén med EP:n ”Feber” i höstas är Dalaplan nu tillbaka med en ny EP, ”Trillar i”. Under två kvällar i februari spelade bandet in fyra nya låtar med Dalaplan-typiska riff, allsångsvänliga refränger och maffiga körer. Texterna signalerar att Dalaplan är argare än någonsin över sakernas tillstånd, men förmedlar ett aldrig sinande hopp om en bättre värld. EP:n har nu släppts digitalt och kommer under våren/sommaren som två 7″-vinyler. Dalaplan kommer att samarbeta med Linköpingsetiketten Gaphals för att under 2012 ge ut fyra stycken 7″ singlar som skall resultera i ett album till början av 2013.

Lyssna på EP:n på spotify: Dalaplan – Trillar i / Dynamit

FOTO: Lucas Frisk Bergqvist

Med fyra nya låtar i EP:n ”Trillar i” kommer bandet med sin charmfulla skånska dialekt fylld av vemod erövra Sverige med sin storstilade orgelbaserade pop. De har med den nya EP:n ”smutsat” ner soundet och känns rockigare än någonsin. Bandet har blandat in flera influenser och fokuserat på deras styrkor, så som den karismatiska skånskan, vilket gör det hela mer personligt och eget. EP:n ”Trillar i” är lika passande för indie-scenens dansgolv som rock-scenens barhäng. Man rycks lätt med i catchiga melodier och allsångsvänliga refränger.

”När Dalaplan får igång allsången i extranumret ”Halt & lytt” kan jag i alla fall inte låta bli att tänka att om de kommit från Stockholm, hetat Gullmarsplan och skrivit så här bra låtar hade de redan varit en riksangelägenhet.”
Läs mer från Sydsvenskans recension av release-spelningen 21/4 -2012 här

”Allsångspotential och ett matande riffstick som är något av det sexigaste jag hört inom genren, ja kanske över huvud taget, på mycket länge. Om de andra tre EP:na fortsätter i samma stuk har vi en ny album-klassiker om ett år, det vill jag lova.”
Läs mer från ”Trillar i” recension i Möllan.nu här

”Rock n’ roll hämtat direkt från det skitiga garaget är sällan sexigt, om det över huvud taget har varit det. Dalaplan är skillnaden och skjuter hela genren till en nya höjder. Vi är många idiotrecensenter som har jämfört Dalaplan med Wilmer X under den korta tid som Dalaplan tagit över Malmö. Varför har vi gjort det? Dalaplan är ju mycket, mycket bättre.
Läs mer från Möllan.nu´s recension av release-spelningen den 21/4 -2012 här

För mer information, kontakt och pressmaterial kontakta k.gaphals@gmail.com

Förboka ditt exemplar av vinylen på http://gaphals.bandcamp.com/album/dalaplan-trillar-i-7-singel
Fonogrammet distribueras i Norden av Border Music

Dalaplans hemsida: http://www.dalaplan.nu/
Gaphals på Facebook: http://www.facebook.com/gaphals

Livespelningar:
21/4 – KB (Kulturbolaget), Malmö
28/4 – Privat fest, Malmö
5/5 – Parken, Trelleborg
26/5 – Popstadsfestivalen, Kulturen, Lund
6/7 – Hedmanska gården, Malmö
21/7 – Rundgångs 8-årskalas, Debaser Malmö
8/9 – Privat fest, Helsingborg

Posted by april 15th, 2012