Street dogs till Linköping


Street Dogs frontman Mike McColgan hade redan under 90-talet gjort sig ett namn som sångare i Dropkick Murphys, en av Bostonpunkens fanbärare. Med debutalbumet ”Savin Hill” från 2003 fick Street Dogs redan från början överväldigande respons och den lojala fanskaran växer med varje nytt album, likt McColgans alltid konfrontativa låttexter och bandets musikaliska skicklighet.

Enligt Bostoniansk punktradition skildrar Street Dogs musik arbetarklassens orättvisor och kamp mot en desillusionerad myndighet och giriga storföretag, uppväxten i Bostons hårdare kvarter men även en stolthet för ”Bönstaden”.

Även om text och budskap delas kapitaliserar inte Street Dogs på McColgans bakgrund i Dropkick Murphys eller går efter Flogging Molly och The Mighty Mighty Bosstones irländska skapunk. Det är en hårdare och allvarligare punkrock i en explosiv blandning med rötter i Bostons irländska arbetarkultur.

Street Dogs bildades 2002 i Boston av Mike McColgan (ex Dropkick Murphys). 2003 släppte de sitt debutalbum ”Savin Hill” som producerades av Nate Albert (The Mighty Mighty Bosstones). På albumet gästas de av Al Barr och Ken Casey (Dropkick Murphys). Plattan blev snabbt en succé och följdes av en turné med Flogging Molly. Album nummer två, ”Back To The World” skulle visa sig bli en ännu större succé och hyllades i USA, Europa och Japan. Turnéer följde med band som Social Distortion, Bad Religion, Tiger Army m.fl. I augusti 2010 släppte de sitt femte album, ”Street Dogs”, via Hellcat Records.

Spelar gör även:
Saturdays Heroes (Finspång)
Captain Jacks Army (Linköping)

140kr i förköp / 190kr i dörren
Fredagen 6 Juli och första band på scen 21.00
Biljetter köps på Tickster, Bengans, LÓrient eller Bokmedia.
Förköp på Tickster finns här

Lyssna på Street Dogs på Spotify här

Eventet på facebook här

Konserten arrangeras av Gaphals i samarbete med Linköpings Kommun, Studiefrämjandet och Moks

Hitta Gaphals på:
http://www.gaphals.se
http://www.facebook.com/gaphals

Posted by april 25th, 2012