5 snabba till Nocturnal


Nocturnal som nu har skrivit på ett skivkontrakt med Gaphals svarar på frågor för att visa oss alla vilken magi deras låtar kommer utstråla och för att fånga just ditt intresse. Vad passar då bättre än 5 snabba frågor som besvaras i deras egna ord? Läs och fördjupa er i Nocturnals tankar kring deras musik!

– Hur kommer det sig att Nocturnal bildades nu i Linköping?

Även om ingen av oss tidigare har spelat den här typen av musik så har den alltid haft en stor plats i hjärtat. Vi kände att det var dags att anta nya utmaningar och att det fanns något vi kunde tillföra. Bildandet av bandet var enkelt och självklart även om vi väntade med sångare tills att vi var helt säkra på att det var rätt person.

– Era texter berör en mörkare världsordning fylld av mystik, kan ni fördjupa er tankar kring dessa?

Alla i bandet delar ett gemensamt intresse för mörkret. Men troligen går alla människor och bär på ett mörker som förr eller senare yttrar sig på något sätt. Vi tror att det är viktigt att man bejakar och accepterar detta faktum och när man väl har gjort det så har man möjlighet att göra något kreativt av denna nyvunna insikt. Vilket är det vi har gjort.

– Vad kan man förvänta sig av den kommande singeln och hur gick det till när ni spelade in den?

Det kan vara svårt att ge ett helhetsintryck på endast två låtar. Men singeln ger en ganska målande beskrivning av vad som komma skall. Vi spelade in singeln i våran replokal kort efter att vi bildats under en hektisk midvinterhelg, där mörka tongångar värmde våra iskalla hjärtan. 

– Hur går arbetet med det kommande albumet och vad kommer skilja det från den kommande singeln?

Det går bra! Låtskrivandet är i full gång och riffen flödar som aldrig förr. De låtarna som återfinns på singeln är våra två första låtar och det kommer att finnas en viss skillnad mellan låtarna från singeln och de som ska ta plats på vårat kommande album. Men vi tror ändå att lyssnarna kommer att känna igen sig. Dock kan vi lova mer gung, mer mörker, mer solon – mer Nocturnal, helt enkelt.

– Ni har ett stort alkemiskt intresse, har ni hittat rätta formeln med singeln för att förvandla ert kommande album till en guldskiva?

Om man lyssnar på singeln och tycker att det är bra och vill ha mer så kommer albumet med största säkerhet att resa ett och annat hår på underarmen. Om det blir en guldskiva återstår att se, men den kommer definitivt få ögonen att glöda som brinnande magnesium. 

Nocturnal live på L’Orient

För mer information, kontakt och pressmaterial kontakta k.gaphals@gmail.com

Gaphals: http://www.gaphals.se
Gaphals på facebook: http://www.facebook.com/Gaphals
Nocturnal på facebook: http://www.facebook.com/nocturnalswe 

Posted by juni 12th, 2012