The BEAST has been released!BAND:
 BEAST
TITEL: DEVIL’S THROAT
FORMAT: 7″
BOLAG/CAT#: GAPHALS/GAP022

Stockholmsbandet BEAST har nu släppt sin singeln Devils Throat på Gaphals. Singeln är uppföljaren till 2011 års självbetitlade debut-EP som följdes av en omfattande Sverigeturné där man öppnade åt Danko Jones. Bandet har finslipat sitt sound och koncept av energifylld hård rock i kombination med sångerskans Marias hesa whiskystämma.

”Deras blandning av rock n’ roll, heavy metal och punkattityd kom nämligen som en frisk fläkt genom hela scenen. Riffen massakrerade oss med slingrande melodier medan Marias rubanksraspiga stämma käftade loss på ett sådant sätt att man helt enkelt inte kunde motstå att lyssna. På den nya given, Devil’s Throat, är precis allt det där kvar, men har putsats till något mer. Titelspåret är klockrent med sitt gitarrintro som vandrar på gränsen mellan sexuellt och våldsamt. När musiken sedan tar tre steg tillbaka och låter Maria ta livet av mikrofonen vet man att Beast är tillbaka.”
(8 av 10)
– Lukinzine, läs hela recensionen här: http://lukinzine.se/beast-devils-throat/

Singeln klockar in på strax över sex minuter och innehåller förutom Devils Throat b-sidan Buckle up. Inspelningen har ägt rum i Studio Cobra med Konie Ehrencrona som tidigare arbetat med Dundertåget, Håkan Hellström och Hello Saferide. Bandet har på senare tid öppnat upp åt Dwarves och spelat på Millencollins 20-årsfestival och är ständigt aktuella i livssammanhang. Skivan finns tillgängligt både på vinyl och digitalt.
Releasedaturm: 3:e augusti, 2012

För mer information, kontakt och pressmaterial kontakta k.gaphals@gmail.com

I Norden distribueras skivan av Border Music
Skivan finns tillgänglig på Spotify, Itunes och alla andra större digitala handlare

Skivan finns på Gaphals Bandcamp

BEAST! hemsida – http://facethebeast.com
BEAST! på facebook – https://www.facebook.com/facethebeast
BEAST! på Spotify – http://open.spotify.com/artist/1O6p6Ymr32jPPaP85ZIFN5
Gaphals på  facebook – http://www.facebook.com/Gaphals
Gaphals hemsida – http://www.gaphals.se
Gaphals shop – http://gaphals.bandcamp.com

Posted by augusti 3rd, 2012