Nocturnal – ”Until the morning light” singel släpps 28:e augusti


Det östgötska slättlandskapet har gödslats väl under de senaste åren och nu skördar Gaphals frukten av det sådda och släpper Linköpings-bandet Nocturnal. Nocturnal gjorde sin debut-spelning på Gaphals tre-dagarsfestival under påskhelgen där de var ett av banden som lämnade störst avtryck på publiken. Nocturnal hämtar sin tyngd och sitt gung från en svunnen tid där den karaktäristiska sången lämnas stort utrymme att berätta historier om en mörkare värld med magi, häxkonst och mytiska företeelser.

Den 28 augusti släpps Nocturnals debut-singel både digitalt och på 7” vinyl. Singeln spelades in under våren av Linus Lundgren från Guilty och Night. Låtarna har mixats av Niels Nielsen som bl.a. arbetat med Ghost, Maim, Skogen Brinner, Sliding Slim, samt mastrats av Niklas Berglöf från Studio Hufvudstaden med inspelningar av Odyssey, Den Svenska Björnstammen, Maskinen och Lilla Lovis på sitt samvete. Singeln är en försmak på vad som komma skall när Nocturnal i september månad går in i White Light Studio i Linköping för att spela in sin album-debut som beräknas komma ut i början av 2013. Parallellt med arbetet med sitt album kommer Nocturnal att spela flitigt under höstmånaderna och bokar just nu upp spelningar i anslutning till sitt singelsläpp.


Band:
Nocturnal
Katalognummer: GAP023
Releasedatum: 28 Augusti 2012
Titel: Until the morning light
Format: 7″ vinyl samt digitalt

Sida A: Until the morning light 3:08
Sida B: Black magic 4:21

Skivan ges ut av Gaphals med distribution inom Norden av Border Music.

För mer information, kontakt och pressmatrial kontakta K.gaphals@gmail.com

Nocturnal på Facebook:
https://www.facebook.com/nocturnalswe
Gaphals på Facebook:
https://www.facebook.com/Gaphals

Posted by augusti 19th, 2012