Svartenbrandt – Dollarögon 7″ Ep ute nu!


Svartensbrands svansång Dollarögon ekar nu i stugorna runt om på det Östgötska slätten. I lördags kväll släpptes slutligen Linköpingsbandets efterlängtade 7″ som spelades in redan 2007. Inspelningen var den näst sista som gjordes av Svartenbrandt och den sista som fullbordades, från deras sista inspelning kommer en låt att släppas på Eldsjälsamlings 12″ ”Vi ses i Östergötland” som förväntas komma till sommaren och visa upp en stor del av Östergötlands stora punk och hardcore-scen.

Dollarögon släpps i enbart 200exemplar med omslag gjort av Pontus (Mina Ögon Mina Ögon/Det grymma svärdet). På skivan känns Svartenbrandt igen från sina tidigare släpp med ytligare ett par nypor av pop-kryddan som känns igen från Raped Teenagers eller två av Svartenbrandts medlemmars andra band Young Fit Males. Medlemmar från Svartenbrandt finns idag i band som Fy Fan!, Raka Led, Restless Knights, Tomma Händer och Big Hands som även är ett av de uppkommande Gaphals släppen som kommer inom ett par månader.

Skivan finns att köpa av oss för 40kr plus porto. Är ni intresserade av wholesalepris  så kontakta oss via epost. Skivan finns även att ladda ner på Young fit blog men låter betydligt bättre på den svarta plastbit som vi har släppt!

PS. Nästa släpp XaXaXa 12″ från Makedonien med medlemmar från Bernays Propaganda och F.P.O kommer inom någon vecka! Se bandet på turné här i Sverige i Juni.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=WgoOG-dauLQ]

Posted by april 4th, 2011