Nocturnal – ”Until the morning light” UTE NU!


Idag släpps Nocturnal – ”Until the morning light” på Gaphals/Border digitalt och på vinyl, ett format som är lika klassiskt som bandets musik. Redan i tisdags premiärvisades Nocturnals video till låten ”Until the morning light” på PSL och hyllningarna lät sig inte väntas på. Nocturnal hämtar sin tyngd och sitt gung från en svunnen tid där den karaktäristiska sången lämnas stort utrymme att berätta historier om en mörkare värld med magi, häxkonst och mytiska företeelser.

Nocturnals debut-singel släpps både digitalt och på 7” vinyl. Skivan innehåller förutom titel-spåret B-sidan ”Black Magic”. Singeln spelades in under våren av Linus Lundgren från Night. Låtarna har mixats av Niels Nielsen som bl.a. arbetat med Ghost, Maim, Skogen Brinner, Sliding Slim, samt mastrats av Niklas Berglöf från Studio Hufvudstaden med inspelningar av Odyssey, Den Svenska Björnstammen, Maskinen och Lilla Lovis på sitt samvete. Singeln är en försmak på vad som komma skall när Nocturnal i september månad går in i White Light Studio i Linköping för att spela in sin album-debut som beräknas komma ut i början av 2013. Parallellt med arbetet med sitt album kommer Nocturnal att spela flitigt under höstmånaderna och bokar just nu upp spelningar i anslutning till sitt singelsläpp.

BAND: NOCTURNAL
TITEL:
 UNTIL THE MORNING LIGHT
FORMAT: 
7″ VINYL SAMT DIGITALT
BOLAG/CAT#:
 GAPHALS/GAP023
RELEASE:
28:E AUGUSTI 2012
Sida A:
Until the morning light 3:08
Sida B:
Black magic 4:21
Gaphals distribueras inom Norden av Border Music

För mer information, kontakt och pressmaterial kontakta k.gaphals@gmail.com

I Norden distribueras skivan av Border Music
Skivan är tillgänglig på Spotify, Itunes och alla andra större digitala handlare
Lyssna och köp på Gaphals Bandcamp
Nocturnal på facebook: http://www.facebook.com/nocturnalswe
Gaphals hemsida: http://gaphals.se/

Posted by augusti 26th, 2012