Trummor och Orgel gästar Linköping


Gaphals presenterar:
Trummor & Orgel (Uppsala)
– http://open.spotify.com/artist/5wVGq0o0tqq9ZAfdbzDpzA

Trummor & Orgel är en svensk musikalisk duo från Uppsala, bestående av bröderna Anders och Staffan Ljunggren på hammondorgel respektive slagverk. 2003 började duon som ett sidoprojekt till bandet Second Glance, med tanken att sammanföra musikstilarna psykedelia och jazz. Huvudinfluensen var 60-talsduon Hansson & Karlsson som också baserade sin musik på slagverk och orgel.

Den Stora Vilan (Göteborg)
– http://open.spotify.com/artist/77mEqEu61AaJYdCRiY4Wn7

Den Stora Vilan står ut som något unikt i dagens Sverige med texter på svenska och musik som är hårt rotad i Amerikansk folkrocktradition. Genom att krydda detta med några av de mest tidstypiska 60- och 70-talsinfluenserna från en svunnen svensk musikrörelse som är lika kultförklarad som bortglömd skapar bandet en fusion av musik som både berör varje lyssnare samt skapar en otrolig närhet i musiken. Aktuella med ny singel släppt i augusti på Gaphals.

Oblivious (Linköping)

– http://open.spotify.com/album/4qaNl13WZQAu322Jbemzbo

Linköpings egna Oblivious gav 2009 ut Goons and Masters på Transubstans och har sedan dess utvecklats till ett av Linköpings absolut starkaste liveakter. Bandet är nu mitt uppe i inspelningen av sin nya skiva men gör kvällen till ära en paus i studion för att göra kvällens line up till kanske höstens starkaste! Missa inte fantastiska Oblivious!

DJ: Robert Carlberg (John Doe)Insläpp 18.00
Första band på scenen ca 21.30
Happy Hour fram till 23.00
Förköp 80kr
Pris i dörren 100kr

Förköp via Tickster samt på Bengans, Bokmedia och LÓrient

Biljetter:
http://www.tickster.com/sv/events/ea91xpd4ry0ubz0

Konserten arrangeras av Gaphals i samarbete med Studiefrämjandet, Moks och Linköpings kommun

Posted by september 2nd, 2012