”The Soul of a Fool” 7″ singel – Daniel Gilbert


Doften av åska i luften är en föraning av vad som komma skall när Daniel Gilbert återvänder med nytt material. Den 19:e september släpps singeln ”The Soul of a Fool”. A-sidan “Led 2” inleder singeln med en svårdefinierad pojkkör som kompas av ett berusat piano som sedan ramlar in i en vild dans där något inte står rätt till. B-sidan, “The Smell O’Thunder” ackompanjerar hösten och vaggar in oss i en mörkare period fylld av vackra gitarrmelodier och känslor av vemod. Pedalsteel och saloonspianon möter ett frustrerat soulkomp som slåss om vem som kan kännas mest men samtidigt låta sprödast.  Daniel Gilbert är tillbaka och är mer otyglad än någonsin.

Daniel Gilbert är en av Sveriges mest folkkära artister utan att många vet hans namn. Vem känner inte till Broder “Daniel” eller Håkan Hellströms låt “Hurricane Gilbert” som båda åsyftar på Daniel Gilbert. Daniel är även en av musikerna i Augustifamiljen som bland annat är husband i “På spåret” på SvT. Daniel har nyligen lämnat positionen som Håkan Hellströms högra hand för att på heltid arbeta tillsammans med producenterna Olle Björk och Per Stålberg i Welfare Sound Studio med sitt nya album. Skivan är en uppföljaren på 2009 års debut “New African Sports, Soul, Café Club No # 1” och släpptes på Dolores/EMI.

Brottsregister:
Broder Daniel 88-95
Fiesta 95-98
The Junior 98-03
Håkan Hellström 99-12
Theodor Jensen -09
Augustifamiljen 06-?
Daniel Gilbert 74-?

ARTIST: DANIEL GILBERT
TITEL:
 THE SOUL OF A FOOL
FORMAT: 
7″ VINYL
BOLAG/CAT#:
 GAPHALS/GAP031
RELEASE:
19:e september 2012
SIDA A: LED 2
SIDA B: THE SMELL O’THUNDER

I Norden distribueras skivan av Border Music
Lyssna och köp pre-release på Gaphals Bandcamp

För mer information, kontakt och pressmaterial kontakta k.gaphals@gmail.com

Gaphals hemsida: http://www.gaphals.se

Posted by september 13th, 2012