Mörker, ledsendisco och Niels Nielsen


Niels Nielsen står med ena foten i det östgötska slättlandskapet som de har fyllt med atmosfärisk rymdpop och elektroniska toner. Den andra foten har redan berört både avlägsen tid och rymd på sin resa som den 19:e oktober mynnar ut i debutsingeln “Shadow Twin”. Redan nu släpper bandet titelspåret som musikvideo. En mörk och suggestiv historia fylld av dans, dekadens och tatuerade hen. Låten och videon framhåller bandets signum, de mörkare sidorna, desperationen och ledsendiscot. Bandet har redan stått på scen i New York, figurerat med musik i MTV-serien ”My life as Liz” och i den nu aktuella Charlie Sheen-producerade filmen ”She wants me”. Bandet har även öppnat upp slutsålda konserter åt Den Svenska Björnstammen. I samband med singeldebuten spelar nu trion som delar namn med sin frontman på Rookiefestivalen den 26:e oktober samt genomför den första domteater-spelningen i norra Europa den 29:e september i Norrköping Visualiseringscenter. 

NIELS NIELSEN – ”SHADOW TWIN” Musikvideo

Frontmannen Niels Nielsen är en unik individ vars väg upprepade gånger korsats med oss på Gaphals. Niels har bl.a. funnits i kulisserna på flera Gaphals-relaterade projekt som mixningar av Skogen Brinner och Nocturnal samt arbetat med Slagsmålsklubben och Den Svenska Björnstammen. Gaphals har nu signat Niels Nielsen för att släppa debutsingeln “Shadow Twin” med ett debutalbum i sikte till våren 2013.

Gigs:
29 September – Norrköping – Visualiseringscenter C
19 Oktober – Kalmar – Lilla Klubben
20 Oktober – Norrköping – Dynamo (med Familjen)
26 Oktober – Hultsfred – Metropol – Rookiefestivalen
8 December – Linköping – Palatset


BAND:
 NIELS NIELSEN
TITEL:
 SHADOW TWIN
FORMAT:
7″ VINYL OCH DIGITALT
BOLAG/CAT#:
 GAPHALS/GAP032
RELEASE:
19:e OKTOBER 2012
SIDA A: SHADOW TWIN
SIDA B: I’M NOT HERE
I Norden distribueras skivan av Border Music

Skivan kommer vara tillgän
glig på Spotify, Itunes och alla andra större digitala handlare från 19:e oktober För mer information, kontakt och pressmaterial 
kontakta k@gaphals.se
Pre-order på Gaphals Bandcamp

Länkar:
Niels Nielsen hemsida: http://www.nielsnielsen.net/
Gaphals hemsida: http://www.gaphals.se

Posted by september 26th, 2012