Knifven släpper musikvideo till Vaccinet


I april kom Knifvens första singel på Gaphals, ”Vaccinet/Galtbrottet”. Ett stycke punkdriven rock på svenska om vaccin och ungdomssynder. Lagom till att ep:n nu finns på Spotify släpper Knifven sin första video, ”Vaccinet”. Inspelad med en Iphone under en kväll i bandets replokal i Midsommarkransen i Stockholm är den en rak, enkel och avskalad historia där närbilder och olika vinklar ackompanjerar drivet i låten. Regisserad och klippt av Anders Carlborg, gitarrist och sångare i bandet. Vid sidan av musiken tilldelades han priset för ”årets bearbetning” för sina insatser som redigerare vid galan TV-producenternas pris tidigare i år.

Den 28 september spelar Knifven på L’orient i Linköping tillsammans med BEAST!, Damage och Thurneman då Gaphals firar 2 år. Den 1 oktober släpps den andra singeln ”Perstorp/Kliniken”. Och i slutet av oktober går Knifven in i studio för att spela in nytt material till två kommande singlar som tillsammans med de två föregående är tänkta att resultera i ett album. Håll utkik efter kommande aktiviteter från Knifven. Fram tills dess, håll till godo med videon ”Vaccinet” och singeln på Spotify.


Knifven är de tre östgötarna Anders Carlborg (gitarr, sång), Joakim Andersson (bas, sång) och Adrian Hörnquist (trummor). Bandet startade hösten 2010 i Stockholm och har förutom debut-EP:n ”Vaccinet/Galtbrottet” släppt demon ”Kungariket”.

Lyssna på Knifven – Vaccinet / Galtbrottet singeln på Spotify här: Knifven – Vaccinet / Galtbrottet
Beställ Knifven – Vaccinet / Galtbrottet på 7″ vinyl här: http://gaphals.bandcamp.com
Hitta Knifven på Facebook här: https://www.facebook.com/pages/Knifven/199068770139100

Posted by september 12th, 2012